ELEZU PRETE SMRĆU, TAJNO GA PREBACUJU U SRBIJU: Podzemlje u panici uoči izručenja opasnog kriminalca!

Autor:

Hronika

29.05.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darko će sigurno biti izručen Srbiji, ali ni ja neću znati kada će doći do toga jer će biti obavljeno u najstrožoj tajnosti, kaže advokat Senad Kreho za Republiku.

ELEZU PRETE SMRĆU, TAJNO GA PREBACUJU U SRBIJU: Podzemlje u panici uoči izručenja opasnog kriminalca!

Foto: youtube.com/Balkan Crime

Darko Elez

Ozloglašeni kriminalac Darko Elez (42) uskoro će biti izručen Srbiji i to u najstrožoj tajnosti zbog brojnih pretnji smrću koje je dobijao u poslednje vreme. Kako saznajemo, one su mu upućene zbog njegovog obećanja srpskoj policiji da će odati brojne dokaze o nekoliko ubistava u našoj zemlji, pa postoji bojazan da bi plaćene ubice tokom transporta od Bosne i Hercegovine do Srbije pokušale da ga likvidiraju. Elez je trenutno na izdržavanju kazne u zatvoru u Vojkovićima.

On je pre nekoliko dana pravosnažno osuđen objedinjenom kaznom na 20 godina robije zbog brojnih zločina u predmetu "Lutka", kao i zbog ubistva bračnog para Todorović na Palama 2004.

Naša saznanja o izručenju potvrdio je i Darkov advokat Senad Kreho i naglasio da je Elez već odslužio sedam godina od dobijene kazne.

- Elez će sigurno biti izručen Srbiji, ali ni ja neću znati kada će doći do toga jer će biti obavljeno u najstrožoj tajnosti. Sada je dobio pravosnažnu presudu od 20 godina i zato nemamo pravo na žalbu, ali kada dođe u Srbiju, preostaje mu da odsluži još 13 godina jer je ostalo odležao. On je sam pisao molbu da mu se objedini ta kazna - ističe Kreho za Republiku.

Prema našim nezvaničnim informacijama, dogovor o izručenju u tajnosti između Srbije i Bosne i Hercegovine sklopljen je na osnovu pretnji smrću koje je Elez počeo da dobija od kriminalaca kada je najavio da će, iz zahvalnosti za prebačaj i radi smanjenja kazne, otkriti ključne dokaze o najmanje četiri ubistva koja su se dogodila u Srbiji.

- Inspektori prvenstveno očekuju da im Elez ispriča sve o dva ubistva u Novom Sadu jer je u njih umešano nekoliko načelnika MUP i šefova pojedinih odeljenja. Poznato je samo da su oni direktno ili indirektno umešani u te zločine ili su prikrivali dokaze, pa im je svedočenje Eleza od ključnog značaja. Osim te dve likvidacije, očekuje se i da će otkriti sve što zna o mnogobrojnim zločinima "kavačkog klana", tačnije Veljka Belivuka i njegovih ljudi. Tu spadaju likvidacije Galeta Miloradovića, kuma Luke Bojovića, i advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, kao i mnoge druge - otkriva za naš portal izvor blizak istrazi.

Kako dodaje naš sagovornik, vođe nekoliko bandi o kojima će Elez propevati, u posebnom su strahu od njegovog svedočenja otkad je prošlog novembra otkrio gde se nalazi zakopano telo plaćenog ubice Slaviše Bilinca Bilija, koji je 2006. likvidirao predsednika Fudbalskog kluba Bežanija Gorana Mijatovića Mitu. Darko je tada ispričao da je Bilinac ubijen i zakopan u blizini bob staze na Trebeviću.

Pre nekoliko dana Eleza je sud BiH, na osnovu sporazuma o priznanju krivice, osudio na 15 godina zatvora zbog teških krivičnih dela, počinjenih u okviru organizovane kriminalne grupe, poznatog kao predmet "Lutka", među kojima su i teška ubistva. S druge strane, sud u Istočnom Sarajevu 2004. osudio je Eleza na pet godina i osam meseci zbog ubistva, pa mu je ta kazna sada spojena sa novom i pravosnažno je dobio 20 godina, a izručenje u Srbiju čeka u sarajevskom zatvoru u Vojkovićima.

Veza sa Dijanom i Šušnjićem

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dijana Hrkalović

Dijani Hrkalović trenutno se sudi u Specijalnom sudu, a tereti se da je s bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad Miloradom Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala bosanskog kriminalca Darka Eleza. Optužnim predlogom Hrkalovićevu sumnjiče da je Šušnjiću nakon podnošenja krivične prijave Želimira Kreštelice 1. decembra 2017. protiv Eleza tražila da se Elez stavi na mere tajnog nadzora. Na taj način su, kako se sumnja, uticali da Elez ne dođe pod obradu drugih policijskih odeljenja, te da se spreči da se prema njemu obave druge mere poput tajne pratnje.

Hteo da osnuje klan sa Belivukom

Republika

Foto: Starsport

Veljko Belivuk

Jedan od najopasnijih balkanskih bosova Darko Elez uhapšen je u Srbiji u decembru 2020, a u BiH je izručen 3. marta iste godine. Živeo je u Batajnici s porodicom, gde je osnovao i firmu za transport.

- Elez je do 2020. nekoliko godina živeo u Srbiji, gde se povezao s klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a bezbednosne službe došle su do saznanja da su planirali da osnuju moćni balkanski kriminalni klan, koji bi kontrolisao narko-tržište u regionu. Sigurno je da Elez ima mnogo saznanja o Belivukovim kriminalnim delatnostima i o svemu tome bi inspektorima mogao da pruži brojne dokaze - naveo je ranije izvor blizak slučaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading