Roditelji mladića koji je umro nakon BATINA zloglasnog Veljinog vojnika: "LAŽE, na boga ne misli!" (FOTO, VIDEO)

Autor:

Hronika

23.03.2022

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milosav i Mirjana Vukić , roditelji Slobodana Vukića za čiju smrt je danas nastavljeno ponovljeno sudjenje Milovanu Tadiću Miksi, jednom od 30 optuźenih članova organizovane kriminalne grupe Belivuk- Miljković , zgroženi su njegovim navodima.

Roditelji mladića koji je umro nakon BATINA zloglasnog Veljinog vojnika: "LAŽE, na boga ne misli!" (FOTO, VIDEO)

Foto: e stock

Milovan Tadić Miksa

- Laže kriminalac i na boga ne misli. Kazao je da ga je naš sin napao, a to nije istina nego je on njega udario krvnički sa namerom da ga usmrti. Rekao je da ostaje pri odbrani datoj u prethodnom postupku , ali je naveo da je morao da brani radnika sa garderobe od mog sina. I to je laž, jer su oni njega napadali , a on se samo branio. Kako je moguće da je moj sin došao sa pištoljem u klub kod njih, e to je tek laž nad lažima. Jadni smo i šta  ćemo kad sve to moramo da slušamo - kazao je Milosav posle ročišta pred Višim sudom koje se zbog bezbednosnih mera održava u zgradi Specijalnog suda. 

Inače, okrivljeni Tadić je ostao pri prethodnim iskazima s tim što je imao primedbu na zapisnik i to da sudija nije unela da je mnoštvo svedoka reklo da je Vukić pre zadobijanja povreda nasrtao na radnike kluba koje je obezbedjenje u kom je radio kao šef, moralo da štiti.  Rekao je da je Vukić na parkingu ispred kluba napao radnika iz garderobe splava. Tadić je potom, istakao da je Vukića udario kad se popeo na plato kod njega, što je procenio kao pokušaj fizičkog, a ne verbalnog napada.

Foto: Adelarda Popović

 

Na predlog  odbrane, a prema navodima Apelacionog suda koji je oborio presudu po kojoj je Tadić za nanošenje teških telesnih povreda Vukiću bio osudjen na pet godina, saslušan je Pavle Gregorić hirurg iz Urgentnog centra koji je operisao Slobodana Vukića nakon povredjivanja kod "Tilta", noćnog kluba na splavu.

Savernik odbrane prof. dr Slobodan Savić nastojao je pred većem da od hirurga dobije odgovore kojima bi potkrepio stav odbrane da udarac Milovana Tadića nije izazvao posledice fatalne po Vukića, medjutim hirurg nije mogao da se izjasni nimalo detaljnije nego što je to naveo u operacionom listu  insistirajući na tome da se ne seća slučaja od pre šest godina. Lekar je rekao i da su mnoga pitanja  koje mu je odbrana postavila pogresno adresirana, te je negodovao.

- Nisam na ispitu. Ne sećam se i mogu da se drźim samo napisanog. Pozovite kolege sa prijema jer ovo nije pitanje za mene - rekao je Gregorić izmedju ostalog. 

Nastavak sudjenja zakazan je za 24. maj nakon predloga Tadićevog branioca Nikole  Ristovića da se naloži novo veštačenje koje je odbijeno budući da pre toga mora biti pokušano usaglašavanje ranije uradjenih veštačenja. 

Advokat Ristović je negodovao ističući da se radi o skroz različitim veštačenjima i da ih je nemoguće usaglasiti pošto su izveli potpuno oprečne zaključke o krucijalnim okolnostima slučaja, ali je sudija Marina Andjelković najavila da će komisijama veštaka predložiti da usaglase izveštaje.

Tadić nasmejan - sprovodi ga sedam vozila

Optuženi Tadić doveden je do suda u Ustaničkoj sa lisicama na rukama pod jakim merama obezbedjenja. On se nalazi sa klanom Belivuk-Miljković u pritvoru u Centralnom zatvoru. Na sudjenju su danas u publici bili devojka i mladic koji su se predstavili kao Tadićevi brat i sestra od tetke i kratko su preko straže porazgovarali. Tadić se osmehivao, a nakon ročišta sproveden je do marice u čijoj pratnji je bilo šest vozila i vraćen je u pritvor u Bačvanskoj ulici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading