PROKLETSTVO VOĐA NAVIJAČA S JUGA: Novi zločin najekstremnijih navijača Partizana

Autor:

Hronika

21.03.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nizu krvavih obračuna ubijene, ranjene i uhapšene zbog zločina desetine lidera pristalica crno-belih

PROKLETSTVO VOĐA NAVIJAČA S JUGA: Novi zločin najekstremnijih navijača Partizana

Foto: Ilustracija: Republika.rs,Starsport, E-Stock

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Ubistvo Branislava Penčića (41), vođe Partizanove nekada vrlo jake navijačke grupe Hed hanters, a koji je brutalno likvidiran u po bela dana u subotu u centru Obrenovca, prema prvim rezultatima istrage, naredio je iz zatvora lično Veljko Belivuk.

Navijači se od Penčića opraštaju uz poruku na društvenim mrežama: "Gore na nebu je armija prava", kao aluziju na pobijene navijačke vođe. A na južnoj tribini stadiona Partizana kao da vlada prokletstvo. Mnogo vođa navijačkih grupa s te tribine ubijeno je ili ranjeno, dok su neki uhapšeni zbog najtežih krivičnih dela.

Pukija i Goksija mučili i mrtve

Aleksandra Gligorijevića Pukija, predsednika FK Tekstilac iz Odžaka, istaknutog navijača "Principa", ubio je klan Belivuk-Miljković nakon što su ga namamili u kuću strave u Ritopeku, gde su ga posle mučenja samleli u mašini za mlevenje mesa. Pukijevu sudbinu podelio je i Goran Veličković Goksi, vođa navijačke frakcije Jang bojs. Goksiju su odsekli glavu i isitnili delove tela, pa ostatke samleli u istom mlinu, kao i Pukija.

Ni skoro šest godina od ubistva Aleksandra Stankovića, alijas Saleta Mutavog, vođe Partizanove grupe "Janjičari", njegove ubice zvanično nisu otkrivene. Krvavi niz stradanja vođa navijača pokrenulo je smaknuće Aleksandra Joksića, lidera Jang bojsa, u beogradskom naselju Rakovica. Zatim je u Železniku stradao Alen Kostić Kubi, vođa navijačke grupe "Zabranjeni", takođe jedne od Partizanovih frakcija, među kojima oduvek vlada netrpeljivost usled borbe za prevlast na crnom tržištu.

Čekali u crnom puntu

Dva maskirana napadača u crnom automobilu fijat punto satima su čekali, a potom i likvidirali Branislava Baneta Penčića. Jedan od njih je otvorio vatru kada je Penčić parkirao svoj džip na parkingu zgrade u kojoj je živeo i sa suprugom krenuo ka ulazu u zgradu. Pogodio ga je s tri hica, od kojih ga je jedan pogodio direktno u srce, pa mu spasa nije bilo.

Republika

Foto: ST/Vlada LUKIĆ

Ubistvo Branislava Penčića

Ljubomir Marković Kića (37), jedan od vođa navijačke grupe Alkatraz, ubijen je sa šest hitaca 2. novembra 2019, kada je izašao iz balona za fudbal na Voždovcu. Napadač, mlađi muškarac obučen u tamniju odeću, pobegao je s lica mesta u automobilu BMW X5 šabačkih tablica. Kića je ubijen nakon što je najavio povlačenje njegovih navijača s juga nakon sukoba i dolaska Belivukovog tabora i zauzimanja iste.

SEDAM GODINA TRAJE MASAKR

- Aleksandar Joksić Joksa (35) ubijen u Rakovici, u Beogradu, 29. septembra 2015.

- Alen Kostić Kubi (27) ubijen u Železniku, u Beogradu, 13. avgusta 2016.

- Aleksandar Stanković Sale Mutavi (30) ubijen u Bačvanskoj ulici u Beogradu 13. oktobra 2016.

Republika

Foto: youtube.com

Sale Mutavi likvidiran u svom automobilu

- Ljubomir Kića Marković ubijen na Voždovcu 2. novembra 2019.

- Aleksandar Gligorijević Puki (42) ubijen u kući strave u Ritopeku, u Beogradu, 16. juna 2020.

- Goran Veličković Goksi (33) ubijen u kući strave u Ritopeku, u Beogradu, 3. avgusta 2020.

Republika

Foto: nestalisrbija.rs/osobe

Goran Veličković Goksi

- Branislav Penčić Bane (41) ubijen u Obrenovcu 19. marta 2022.

Marković je formiranje nove navijačke grupe ugovarao s Goranom Klještanom zvanim Boske, vođom navijačke grupe Šedouz. Klještan je mesec dana pre nego što je ubijen Kića preminuo od srčanog udara u teretani, a njegovu ulogu okupljanja navijača iz raznih frakcija crno-belih suprotstavljenih Belivuku preuzeo je njegov mlađi brat Darko, kojeg su Nevoljini ljudi zbog toga izlomili od batina.

Republika

Foto: facebook.com/printscreen

Ljubomir Marković Kića

Likvidacijom Penčića vođa monstruoznog klana poslao je poruku svim neprijateljima, a definitivno ih je najviše u crno-belim navijačkim redovima, da njegovi "Principi" i dalje postoje i da ih je još mnogo ostalo na slobodi uprkos velikom hapšenju u februaru prošle godine, te da oni moraju biti neprikosnoveni vladari podzemlja.

Ranjavanje kao opomena

U avgustu 2019. sa četiri hica u kafiću na Dorćolu ranjen je Vojislav Kaličanin (36), član navijačke grupe Miloša Radisavljevića Kimija, najglasnijeg Veljinog oponenta. Radisavljević je zajedno s Aleksandrom Vavićem bio vođa "Alkatraza" u periodu kada je važila za najjaču navijačku podgrupu.

Debeli kriminalni dosije ubijenog Penčića, u kojem su upisane krađe, dilovanje droge, oružja, otmice i tuče, ne razlikuje ga od njegovih dželata jer u organizovanim navijačkim grupama sport je samo paravan za bavljenje kriminalom. Sagovornik Srpskog telegrafa upućen u navijačke tokove tvrdi da je Penčić postao Belivukova meta kad je rešio da mimo njega razgrana narko-biznis u Beču.

BRAĆA VAVIĆ NAPUNILA KRIMINALNE DOSIJEE

Aleksandar Vavić (32) važio je za dugogodišnjeg vođu "Alkatraza", a članovi navijačke grupe su bili i njegova mlađa braća Nikola i Đuro.

Coa ili Vava, kako najstarijeg Vavića zovu, ranjavan je nekoliko puta. Osuđen je pravosnažno za ranjavanje Stefana Gajića 2013, a krivične prijave je dobijao za nasilničko ponašanje, nanošenje teških telesnih povreda, nedozvoljeno nošenje oružja. Aleksandar je 2012. ranjen u sačekuši u blizini Pete beogradske gimnazije na Tašmajdanu. Debelim dosijeom se okitio i srednji brat Nikola, koji je osuđivan zbog droge i oružja, a krajem 2016. uhapšen je zbog ubistva Darka Delića (20), koje se desilo 2009. Nikola je u januaru 2017. ranjen oko dva ujutru ispred kluba na Terazijama. I najmlađi Vavić je još u doba dečaštva krenuo utabanim stazama braće putem kriminala i na njega je pokušan atentat krajem 2016. Neprijatelji su braći Vavić zapalili i kiosk koji su držali na Karaburmi.

- Penčić je u Austriju poveo na desetine Hed hantersa, uglavnom iz Obrenovca i okoline, i razvili su pozamašnu mrežu za preprodaju droge. Preskočio je Belivuka i njegove ljude, koji su, prema hijerarhiji, bili iznad njega. Prema glasinama, i Penčića je čekao Veljin mlin i kuća strave u Ritopeku, kao i scenario sličan kao za Goksija, ali ga je hapšenje u Beču spaslo sigurne smrti. No, ispostavilo se samo do povratka u Srbiju - ispričao je naš izvor.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
mixer

21.03.2022 20:25

treba vas sve qvazi qurafte novinare tuziti,sam belivuk je rekao da nije navijac Partizana npr - jedino ako vase kolege lazu kao po obicaju?