UBICE SLOBODNO ŠETAJU, A MOG BRATA VIŠE NEMA: Potresna ispovest sestre ubijenog mladića! BOL IZ SVAKE REČI!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubili su mi brata, a sud ih je "kaznio" slobodom, počinje priču za Srpski telegraf u svojoj prvoj ispovesti za medije rođena sestra Timotija Stojanovića (24), koji je 27. januara prošle godine usmrćen u vatrenom obračunu u Starčevu.

UBICE SLOBODNO ŠETAJU, A MOG BRATA VIŠE NEMA: Potresna ispovest sestre ubijenog mladića! BOL IZ SVAKE REČI!

Foto: Privatna arhiva

MMA borac Vladimir Jovanović Maradona (33) iz Pančeva, koji je poznat po brojnim krivičnim delima, osumnjičen je za naručivanje ovog ubistva, kao i D. P. (31), I. S. (37), D. K. (45) i A. P. (44), dok su dva nepoznata muškarca u optužnici navedena kao izvršioci i za njima se još traga. U decembru je uhapšen šesti organizator zločina S. K. (26) iz Beograda, koji je odveden na odsluženje druge zatvorske kazne.

Očajna sestra stradalog Timotija, koja iz bezbednosnih razloga ne želi da otkriva ime, kaže za naš list da joj, pored nepodnošljivog bola za mlađim bratom, poseban udarac zadaje sud, koji je njegove ubice pustio da slobodno šetaju ulicama.

OTAC DOŽIVEO ŠLOG

- Maradonina snajka mi je stara koleginica s posla i porodično smo se družile, pa tako i njega znam. Nije imao razloga da ubije mog brata, tužilaštvo ga tereti za to delo, ali je ipak pušten na slobodu. Od tada ga nisam videla, kao da se krije od mene, a volela bih da ga vidim da mi sve kaže. Pretpostavljam da je u porodičnoj kući. Da je čist, bio bi nekad i na grobu mog brata i došao bi kod mene da mi u oči kaže da nije kriv. Godinu dana je prošlo od ubistva, a još se ništa ne dešava. Pisalo se da je Timotije Veljin vojnik, a on nema veze ni s njim ni sa drogom. Samo igrom slučaja ubijen je 27. januara, a Belivuk je dva dana kasnije priveden na aerodromu. Mislim da su samo povezali ta dva slučaja jer je moj brat bio navijač Partizana. Zar sada svako ko je grobar treba da bude ubica i diler - kazuje neutešna žena za Srpski telegraf.

Tužilaštvo: Potraga za dvojicom pucača

Prema saznanjima Srpskog telegrafa, MMA borcu Maradoni i I. S. pritvor je ukinut prošlog leta, dok su ostali pušteni da se brane sa slobode u martu prošle godine, osim D. P., kojem je pritvor zamenjen jemstvom u julu.
- U istoj optužnici I. S. i D. K. terete se za prodaju opojnih droga u saizvršilaštvu, a sumnja se da je I. S. od decembra 2020. do januara 2021. prodavao marihuanu jednom maloletnom licu, kao i da je nju gajio u svom dvorištu u Starčevu. D. K. je bio posrednik u tome. I dalje tragamo za dva nepoznata lica koja se terete za krivično delo teško ubistvo u pokušaju. Oni su ispaljivanjem više hitaca pokušali da usmrte nekoliko lica, a jedan je pogodio Timotija Stojanovića, nakon čega je preminuo - naveli su za Srpski telegraf u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, a prema našim informacijama, S. K. je uhapšen u decembru i sudiće mu se za naručivanje ubistva, kao i ostalima, ali je odveden na odsluženje zatvorske kazne na koju je ranije osuđen.

Ona kaže i da je njihov otac (59) toliko tugovao za sinom da je u novembru prošle godine na poslu imao moždani udar i da je sada već četiri meseca na lečenju u banji.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Timotije Stojanović Džimi

 

- Imao je šlog za šlogom, a prethodno je imao i infarkt, za koji niko nije znao. Bol za sinom ga je potpuno slomio, kao i brojna pisanja da je ubijen zbog droge. Nijedan roditelj to ne bi podneo. On je sve trpeo i zadržavao u sebi i zato mu se to i desilo. Ne znamo da li će bar govor da povrati. Želim da svi dočekamo pravdu i da bratove ubice budu osuđene, bar jedan od njih. Sada svi slobodno šetaju, a mog brata nema. Strahujem da neće biti ni suđenja. Ja se ne bojim šta će biti sa mnom, ali se bojim za svoju decu. Ne smem u školu same da ih puštam - ističe naša sagovornica.

PRIJATELJ GA UNEO U BOLNICU

Džimijeva sestra otkrila nam je i sve okolnosti kobne večeri kada je njen brat ubijen.

- Brat je sedeo u kafiću svog druga M. M. sa još nekoliko prijatelja. Onda je došao jedan njihov drugar i požalio im se da dobija preteće poruke, pa su svi otišli na okretnicu u Starčevu. Kada su videli da nema nikoga, vratili su se u kafić, ali su poruke nastavile da stižu, pa su se opet vratili tamo. Moj brat je došao tamo sa M. M., a ostali su stajali na oko 15 metara dalje od njih. Otišli su da reše neki glupav problem i mislili da će, u najgorem slučaju, biti tuča, ali nikako i da će neko izvaditi pištolj. Te poruke su dokaz za sve. Onda su se pojavila dvojica sa kapuljačama i hirurškim maskama i počeli da pucaju na sve, a ranjen je samo moj brat. M. M. ga je odvezao do pančevačke bolnice, ali ga nije ostavio ispred, kako se pisalo, već ga je uneo na nosila sa još jednim prijateljem kojeg je tamo zatekao. Onda se on vratio kolima po ostale drugove u Starčevo, pa su svi uhapšeni u bolnici - opisuje ona.

Dodaje da je utvrđeno da Timotije nije imao drogu ni alkohol u krvi.

- Da je bio diler, zar mu ne bi našli više od 500 dinara u džepu? Znam i da A. P. nije ništa kriv i za njega ću da svedočim ako treba, on nam je dobar prijatelj. Maradona je nastavio da se krije kao pravi krivac. Zar treba da čekamo da svi oni opet ubiju nekoga na slobodi - pita se naša sagovornica.

Život dao za drugog

Sestra ubijenog Stojanovića veruje da je njen brat slučajno ubijen jer su napadači pucali na celo njegovo društvo.
- Verujem da su hteli nekog drugog, a da je moj brat kolateralna šteta. On iza sebe ima samo prijave za neke tuče i to jer je branio drugove. Bio je spreman i život da da za drugog, a to je, na kraju, verovatno i uradio. Tatin šlog me vuče da se borim još više za pravdu. Ne bih podnela da i njega izgubim, kao i brata - kroz suze kazuje Džimijeva sestra.


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading