PAPIĆ SEO NA OPTUŽENIČKU KLUPU: Nije mu lako

Autor:

Hronika

10.02.2022

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goranu Papiću, bivšem zameniku načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, koji je optužen za trgovinu uticajem, jutros u 9 sati nastavljeno je suđenje pred Višim sudom u Beogradu.

PAPIĆ SEO NA OPTUŽENIČKU KLUPU: Nije mu lako

Foto: ST/A. Popović

ST/A. Popović

Trenutno su u toku saslušanja svedoka. Dvojica od njih su već saslušana, ali nisu mogli da iznose detalje iz sudnice, kako su rekli za Republiku.

Papić se inace tereti da je u aprilu 2020. naložio da desnoj ruci Veljka Belivuka Marku Miljkoviću bude vraćen blindirani automobil, iako su inspektori policije insistirali da on bude zadržan i detaljno pregledan.

Njegov advokat je za nas ranije izjavio da je sve što je Papić učinio, uradio je upravo jer je dobio naredbu od ministra Nebojše Stefanovića

Republika

Foto: ST/A. Popović

Goran Papić

- Ne bi uopšte mogao da postupi po tom predmetu da ministar Stefanović nije preskočio sve druge, koje je bio dužan da upozna, od direktora policije, načelnika Uprave kriminalističke policije Dejana Kovačevića i načelnika SPBOK-a Ilije Hodobe, koji su mu bili nadređeni, nego se direktno obratio Papiću. Uradio je ono što je morao jer da nije uradio ono što mu je Stefanović naredio izvršio bi krivično delo - rekao je Papićev advokat Branislav Tapušković.

Na početku sudjenja u novembru Papić je izjavio da je Marko Miljković 15. aprila prošle godine u SBPOK saslušavan zbog psovki i pretnji koje je upućivao pukovniku Žandarmerije Nenadu Vučkoviću, zvanom Vučko! Papić je naveo i da je saslušanje obavljeno po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal, posle prijave koju je Vučković podneo.

- Za prijavu nisam znao, dok me nije pozvao tadašnji ministar Nebojša Stefanović, dva dana pre saslušanja, koje je obavljeno 15. aprila prošle godine. Decidno mi je rekao: "Imate zahtev da dođe Marko Miljković u vaše prostorije, da da iskaz u svojstvu građanina po prijavi Nenada Vučkovića" - kazao je iznoseći svoju odbranu Papić.

Republika

Foto: ST/A. Popović

Papić ka sudu

On je naveo da je ministru odgovorio da o tome ništa ne zna.

- On mi je rekao: "Dolazi, odradite profesionalno, brzo, bez bespotrebnog zadržavanja Miljkovića" - preneo je Papić reči ministra Stefanovića.

Ministar je prema navodima Papića bio besan što je Miljković saslušavan pet sati.

Bivši načelnik SBPOK izjavio je prvo u tuzilastvu, pa i u sudnici, da ga je na dan kada je Miljković trebalo da bude saslušan zbog pretnji, oko podneva, pozvao ministar Stefanović.

- Bio je izrazito ljut, rekao je: „Koji ti deo mog naređenja nije bio jasan? Rekao sam da se obavi brzo saslušanje, a vi ga držite već pet sati“ - kazao je Papić i dodao da je odgovorio da će proveriti i da je tada saznao da je Miljković priveden u beogradsku policiju i to je javio ministru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading