SPECIJALNI OTROV VELJE NEVOLJE! Monstruozni metod ubijanja klana, telo žrtve istruli za 24 SATA

Autor: M. J. - K. I. - E. S. T.

Vesti

06.02.2022

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klanje, davljenje žicom i kasapljenje odsecanjem dela po dela tela žrtve nisu bili jedini načini monstruoznog ubijanja u režiji klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Mesara.

SPECIJALNI OTROV VELJE NEVOLJE! Monstruozni metod ubijanja klana, telo žrtve istruli za 24 SATA

Foto: TV Pink/printscreen

Kako Srpski telegraf saznaje iz izvora upućenih u istragu njihovih zločina, Goran Mihajlović iz Resnika, koji je otet 1. aprila 2019. i zvanično se vodi kao prva žrtva ove mafijaške grupe, usmrćen je specijalnim otrovom koji ima strahovito dejstvo i bukvalno razara organizam za samo 24 sata.

BOLNA SMRT

Policijski operativci su na osnovu svedočenja Veljinog vojnika Nikole Spasojevića, koji je bio uključen u ovaj zločin, rekonstruisali šta se događalo u kući strave u Ritopeku, gde su kasnije završila još petorica Nevoljinih protivnika.

Spaljen na lomači, ostaci bačeni s mosta

Pre ubistva Belivuk je Spasojeviću rekao da kupi radne kombinezone, čizme, kape, najlon, kabl, lanac, rukavice, čekiće, macole i korišćene automobilske gume i ne manje od 40 džakova ćumura.

Republika

Foto: printskrin/youtube

Sestra Gorana Mihajlovića

- Potom su mu rekli da doveze kamion i natovari ga peskom da bi prevezli telo ubijenog do placa kod kuće u Surduku kod Stare Pazove. Dok je Spasojević sve to odrađivao, Mihajlovićevo telo je umotano u najlon, pa su Spasojević, Belivuk, Miljković i Draganić leš iz bunkera kuće strave prebacili u kamion i zatrpali ga peskom. Kada su stigli u Surduk, na placu su napravili lomaču od starih automobilskih guma, ćumura i drva na koju su bacili telo, polili ga benzinom i zapalili. Nesagorele delove Nevolja je, prema svedočenju Spasojevića, usitnio macolom, a onda su ostaci stavljeni u džak i istim kamionom odvezeni do Pupinovog mosta, odakle su ga bacili u Dunav - stoji u optužnici koja se temelji na Spasojevićevom svedočenju.

- On je tokom 1. i 2. aprila, zajedno s vlasnikom kuće Vladom Draganićem, bio zadužen da čuva Mihajlovića dok ne dođu Belivuk i Miljković. Vođe su pokušale da nateraju zatočenika da im preda aparaturu za proizvodnju tableta ekstazija, čime se bavio njegov tast Nenad Stanković, koji je uhapšen u Resniku zajedno s ćerkom Tijanom. Takođe, naterali su ga da preko telefona sa Skaj aplikacijom kontaktira sa dilerima i naredi im da na određena mesta, takozvane štekove, odnesu drogu, vrednu četvrt miliona evra. Kada su to pokupili, više im nije bio potreban i pala je odluka da bude ubijen - ističe naš sagovornik.

Smrt je, kako objašnjavaju upućeni u toksikologiju, bila užasno bolna. Naime, radi se o otrovu koji ne ubija brzo, ulazi kroz kožu i polako napada unutrašnje organe. Da se krici umirućeg ne bi čuli, usta su mu oblepili izolir-trakom sve dok nije izdahnuo u velikim mukama.

- Moguće je da se radi o nekoj kombinaciji nervnog i otrova koji deluje na sve ostale organe, blokira ih i na kraju potpuno razara. Na taj način je telo kasnije lakše uništiti jer je praktično trulo. Ubice su se možda zbog toga odlučile da ga spale, a ne da kasape i potom melju telo, kao što su kasnije radili i što je komplikovanije i teže je sakriti tragove - pojašnjava izvor Srpskog telegrafa.

Najsmrtonosniji otrovi na svetu

1. Botulinum toksin

Izaziva potpunu paralizu mišića. Dovodi do trajne blokade prenosa nervnog nadražaja na neuromišićnoj ploči (spoju nerava i mišića) budući da koči oslobađanje acetilkolina na nervnim završecima, sprečavajući prenos nervnog nadražaja na mišiće, pa oni ostaju paralizovani. Samo jedna jedina kap ovog otrova je dovoljna da ubije stotine, čak i hiljade ljudi.

2. Maitotoksin

Formira ga plankton dinoflagelate i ima vrlo komplikovanu strukturu, što hemičarima donosi ogroman izazov u pokušaju sintetizovanja. On je kardiotoksin, što znači da povećava protok jona kalcijuma kroz mišićnu membranu srca, uzrokujući otkazivanje tog organa.

3. Batratoksin (BTX)

Vrlo moćan neurotoksičan otrov prisutan u različitim vrstama otrovnih žaba i kod nekih ptica. Uspešno je sintetizovan 1998. iz cis-dekalina. Prikupljali su ga još severnoamerički Indijanci, a smrtonosna doza iznosi oko dva mikrograma po kilogramu. Ubija tako što ometa jone natrijuma u ćelijama mišića i nerava, a konačno vodi do zaustavljanja srca.

4. VX

Nervni agens kojim se pretilo još u vreme Hladnog rata, ali, na svu sreću, nije upotrebljen. Samo jedna kap koja dođe u kontakt s telom znači sigurnu smrt jer za ovo trovanje nema leka. Žrtva se paralizuje, pluća joj otkazuju i smrt je neizbežna. Smrtonosna doza iznosi oko tri mikrograma po kilogramu.

5. Ricin

U slučaju ovog otrova dovoljno je u organizam uneti količinu veličine zrna soli i smrt je neizbežna. Za razliku od drugih otrova s ove liste, ricin je spor i potrebna su mu oko tri dana da bi ubio čoveka. Dobija se iz zrna biljke ricinus communis. Smrtonosna doza iznosi od jedan do 20 miligrama po kilogramu ako se uzme oralno, ali je potrebno znatno manje ako se inhalira ili ubrizga.

NAĆI SNABDEVAČE

Ovaj razorni otrov, kako se saznaje, nabavlja se samo strogo poverljivim kanalima, a kupci su isključivo mafijaši, odnosno oni koji protivnika žele da se reše sa što manje ostavljenih tragova. U međusobnoj komunikaciji, preko zaštićenih aplikacija, šifrovano ga zovu "preparat za miran san" jer omogućava ubicama da posle zločina mirno spavaju, ne strahujući da će biti otkriveni.

Božidar Spasić, nekadašnji operativac Državne bezbednosti, podseća da je klan Belivuk-Miljković primenjivao razne monstruozne načine ubistva, ali da se trovanje zasad pominje samo u delu optužnice za likvidaciju momka iz Resnika.

Stolić detalje iz istrage slao Belivuku

Prema optužnici, prljavi inspektor SBPOK Božidar Stolić, koji je prodavao informacije iz istrage Belivuku, s kasnijom vezom Veljinim vojnikom Filipom Golubovićem se upoznao u Centralnom zatvoru dok je vodio istragu o nestanku Mihajlovića.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Božidar Stolić

Stolić je, kao istražitelj, uz dozvolu suda, u pritvoru uzeo izjavu od Golubovića u vezi Mihajlovića. O tome je kasnije govorila i Goranova majka Sanja.

- Mnoge stvari su mi postale jasnije kada sam saznala da je Stolić uhapšen zbog saradnje s Belivukom. Imala sam utisak da je sve što bi od mene saznao o sinu, o našim saznanjima iz privatne istrage prenosio kriminalcima. Samo on je znao neke informacije koje su se kasnije pojavile - tvrdi Sanja Mihajlović.

- Bez obzira na to koliko klanje i davljenje deluju svirepo, način na koji je ubijen Mihajlović je najsuroviji. Reč je očigledno o nekakvoj hemijskoj supstanci koja ubrzo nakon apsorbovanja razara ceo organizam. Takođe, postavlja se pitanje kako su dolazili do tih otrova jer neke supstance nisu dostupne u slobodnoj prodaji, pa bi i to morao da bude predmet dalje istrage. Onaj koji ih je snabdeo treba da odgovara za saučesništvo u mafijaškom i monstruoznom zločinu - kaže Spasić.

On dodaje da se čoveku čini da je nenormalni um eksperimentisao kojim sve metodama može da se ubije.

- Zašto su selektirali Mihajlovića za ovakav način ubistva? Analizirajući ovaj slučaj, da se zaključiti da su želeli da u potpunosti unište tragove. Kasnije su se verovatno opustili, uvereni da su nedodirljivi, pa su pravili greške i ostavili DNK žrtava, koje će ih, sasvim sigurno, oterati na doživotnu robiju - zaključuje naš sagovornik.

Bonus video: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vesna

06.02.2022 20:46

Ovo su monstrumi koji treba da gore u paklu