NEVOLJINA EKIPA UKLONILA PERIŠA?! Radna verzija policijske istrage: Matej se "zakačio" sa nekim iz obezbeđenja Gotika

Autor: Republika

Hronika

10.01.2022

21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I dok su vremenski uslovi znatno otežali potragu za nestalim Splićaninom Matejem Perišem, kako Jutarnji list saznaje iz izvora bliskih istrazi, jedna od radnih verzija policijske istrage je i da se Matej Periš (27) "zakačio" s nekim iz obezbeđenja Gotika, a poznato je da obezbeđenje klubova, pa i tog, drže pripadnici navijačkih družina.

NEVOLJINA EKIPA UKLONILA PERIŠA?! Radna verzija policijske istrage: Matej se "zakačio" sa nekim iz obezbeđenja Gotika

Foto: Starsport/printscreen/ilustracija

Kako tvrdi izvor ovog lista, radi se o pripadnicima navijačke grupe Grobari i ljudima bliskim uhapšenim Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja. Prikupljaju se i saznanja među pripadnicima Torcide, jer je jedna od pretpostavki da je Periš možda bežao od nekoga od pripadnika tih navijačkih grupa.

Naime, poznato je da su pripadnici Torcide 2017. godine izazvali velik incident na derbiju Partizana i Crvene zvezde u kojem je bilo i povređenih, kada je pripadnike Torcide unajmio škaljarski klan kako bi učestvovali u tuči. Iako se sve događalo polovicom decembra 2017. godine, nije isključeno da je Matej Periš, kao deklarirani navijač Hajduka, kolateralna žrtva osvete nekog od pripadnika navijačke grupe koja je u sukobu s Torcidom izvukla deblji kraj.

Iako je to samo jedna od "radnih" pretpostavki, da je posredi tako nešto, Grobari bi se verojatno oglasili da su naplatili dug Torcidi.

Republika

Foto: Facebook, ST-V.Lukić

Klub Gotik odakle je nestao Matej Periš

Matejev otac Nenad Periš, koji je i dalje u Beogradu, nije imao novih informacija o potrazi, osim što je za srpske medije potvrdio informaciju koju smo objavili da su mladići već u 10 sati bili u policijskoj stanici zabrinuti zbog nestanka njihovog prijatelja. Uputili su ih da ga traže u bolnicama, ali zašto to nije poduzela, policija nema objašnjenja.

Danas su predstavnici hrvatske policije otputovali u Beograd, što je medijima rekao premijer Andrej Plenković.

- Ja sam zatražio od ministra unutrašnjih poslova da u Beograd uputi ekipu naših predstavnika hrvatske policije, oni su danas na putu za Beograd - rekao je premijer.

Plenković je zahvalio na dosadašnjim naporima srpskoj policiji i svima koji učestvuju u potrazi za nestalim mladićem, naglasivši kako je "ključno da porodica gospodina Periša, a i cela hrvatska javnost, dobiju celu informaciju o tome šta se dogodilo s 27-godišnjakom".

Operativna saznanja

Činjenica da su hrvatski policajci upućeni u Srbiju ukazuje da je prihvaćen njihov dolazak s druge strane, ali i da oni u Beograd sasvim sigurno ne odlaze praznih ruku, već s nekim operativnim saznanjima kojima će pokušati pomoći kolegama u Srbiji da razjasne misteriozni nestanak Mateja Periša.

Kao što je poznato, tokom nedelje za Perišem se tragalo i termovizijskim kamerama, a fokus potrage je i dalje od ušća Save u Dunav i nizvodno. Iako se pretražuje reka, niko službeno ne tvrdi da se traži nestali mladić, već je nedavno otac Nenad Periša rekao da se možda traže i neki predmeti.

Republika

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Matej Periš

Dodao je kako on i dalje ne gubi nadu da je njegov sin živ, ali je svestan kako su, što više vreme protiče, izgledi za to sve manji.

Međutim, kad je reč o Gotiku, iako je menadžerka kluba Zorica Šećović izjavila da nema nadzornih kamera, neka saznanja do kojih je došla policija ukazuju na to da ipak postoje snimci.

Sukob nekoga od Grobara s pripadnikom Torcide moguća je pretpostavka, iako policija tvrdi da Matejev nestanak nije posledica nasilja. Ali, Beton hala je 22. maja prošle godine bila poprište žestokog sukoba navijača Crvene zvezde i Partizana kada je uhapšeno oko 130 huligana.

(Republika/Jutarnji list)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Istina

10.01.2022 22:10

Može da bude,nemora da znači

Odgovori 16 2
Maja

11.01.2022 01:04

Logicno, od pocetka da ga resio neko iz kluba, iz kojeg razloga nemam pojma.... ne bezi on od samog sebe, a na dnu onih stepenica cini se da nije bio sam. I zamisli bas tu vecer nisu radile kamere, aha

Odgovori 28 9
Suzana

11.01.2022 02:43

Da li je taxista sve rekao policiji sta je video? Nakon sto nije primio Mateja,on nije odmah krenuo,da li je jos nekog video ko trci pa se zbunio ?!Konkretno ta kamera koja je snimila taxi-potreban je duzi snimak,da se vidi ko tu jos prolazi?

Odgovori 23 12
Marko

11.01.2022 06:56

NIJE NJEGOV PRIJATELJ ZABADAVA IZJAVIO MOZE BITI ZATVOREN U BUNKERU...

Odgovori 31 6