PRLJAVI INSPEKTOR IMAO TEFTER SA 500 LICA IZ PODZEMLJA: Stolićev rokovnik došao u posed policije

Autor:

Hronika

02.02.2022

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branislav Bogdanović advokat Božidara Stolića bivšeg kriminalističkog inspektora SBPOK, priznao je danas na početku suđenja svom klinjentu pred Posebnim odeljenjem za organizovani kriminal zbog udruživanja radi vršenja krivičnih dela sa zloglasnim klanom Veljka Belivuka, kao i za zloupotrebu službenog položaja, da je Stolić vodio evidenciju o stotinama kriminalaca u tajnom rokovniku, koji mu je oduzet.

PRLJAVI INSPEKTOR IMAO TEFTER SA 500 LICA IZ PODZEMLJA: Stolićev rokovnik došao u posed policije

Foto: Ilustracija: Repulika.rs, ST/V. LUKIĆ, Privatna arhiva

Stolićev branilac je osporavajući sve dokaze Tužilaštva za organizovani kriminal protiv njegovog branjenika,  objasnio da rokovnik koji je policija oduzela prljavom inspektoru ne dokazuje da je sarađivao sa kriminalcima.

- To je bio Stolićev privatni rokovnik koji je vodio.  Čovek je vodio privatnu evidenciju i tu ima 500 lica iz kriminogene sredine. ali ti spisi ne dokazuju ništa - rekao je Bogdanović.

Branilac bivšeg inspektora koji se optužuje da je ulazio u jedinstveni informacioni sistem policije i koristio podatke iz te baze za saradnju sa ubilačkim klanom Belivuk- Miljković, tvrdi da to nije istina i da je samo u poslovne svrhe Stolić vršio uvid u policijske podatke, te da će to i dokazati tokom postupka.

Bogdanović je spomenuo i kuću strave u Ritopeku, gde je zloglasni klan prema optužnici mučio i ubijao žrtve.

- Predlažemo da se forenzičari iz gradske uprave policije za Grad Beograd iz 10. odeljenja koji su radili uviđaje u Ritopeku saslušaju i da kažu jesu li i o čemu su izveštavali Stolića -  kazao je branilac.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading