NA PREVARU UZELI DROGU VREDNU 250 HILJADA EVRA: Belivuk i Miljković iskoristili Mihajlovića da pokupe narkotike od dilera, pa ga svirepo likvidirali

Autor:

Hronika

05.02.2022

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preko zaštićene aplikacije "Skaj" i telefona Gorana Mihajlovića iz Resnika (22), koga su držali otetog, Veljko Belivuk i Marko Miljković su u prva dva dana aprila 2019. godine, navodno, uzeli drogu u vrednosti od skoro 250.000 evra.

NA PREVARU UZELI DROGU VREDNU 250 HILJADA EVRA: Belivuk i Miljković iskoristili Mihajlovića da pokupe narkotike od dilera, pa ga svirepo likvidirali

Foto: TV Pink/printscreen

Saradnici Mihajlovića, misleći da njemu prodaju, navodno su ostavili nekoliko desetina kilograma raznih narkotika po štekovima, odnosno na više adresa u Beogradu. Jedno od mesta za primopredaju kokaina bio je i parking poznatog novobeogradskog šoping-centra.

Kada su pokupili narkotike od pet, šest snabdevača, sa kojima je Mihajlović bio na vezi, prema nezvaničnim rezultatima istrage, brutalno su ga ubili.

- Posle otmice su ga prebacili u kuću smrti u Ritopeku - navodi sagovornik Novosti, blizak istrazi:

"Daljim rasvetljavanjem njegove otmice došlo se do operativnih informacija da je tamo i ubijen, a da je potom telo prebačeno na jednu lokaciju u podnožju Fruške gore. Pominje se vikendica u ataru mesta Surduk, koja je u neposrednoj blizini ovog vojvođanskog nacionalnog parka."

"Koštalo ga je života to što je bio fer igrač"

Republika

Foto: printskrin/youtube

 

Interesantna je činjenica do koje je došla policija tokom istrage nestanka i ubistva Gorana Mihajlovića. Bilo je prosto neverovatno da nekoliko vrlo opreznih beogradskih dilera "nasedne" i proda mu "robu" vrednu više od 200.000 evra, samo na osnovu poziva, odnosno poruke.

- Ljudi su mu verovali. On je u tim nekim kriminalnim poslovima važio za fer-plej igrača. Nikome nije ostao dužan i uvek je sve plaćao. Pomagao je svima. Ta njegova osobina ga je na kraju i koštala života - objašnjava sagovornik.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu o ovom zločinu, a za sada su osumnjičeni Belivuk, Miljković, Vlade Draganić, Miloš Budimir i Nikola Spasojević. Trenutno se prikuplja i drugi dokazni materijal.

Posle ovog ubistva su se pretvorili u zveri

Novi svedok-okrivljeni je doprineo da se rasvetle i nove likvidacije ove kriminalne grupe.

- Nestanak Mihajlovića prijavljen je sedam dana kasnije. Tokom analize njegove komunikacije, ali i na osnovu dokaza prikupljenih preko "Skaja", uhapšeno je nekoliko jakih dilera. To se sve dešavalo dok je trajalo operativno prikupljanje informacija o Mihajlovićevom nestanku. Utvrđeno je sa kim je poslednji put bio u kontaktu, a niko nije ni slutio da nisu sa njim na vezi, nego sa Belivukom i Miljkovićem - navodi izvor.

Ubistvo ovog mladića je jedno od prvih za koje se sumnjiči ova kriminalna grupa iz Beograda, odnosno vođe Belivuk i Miljković. Prethodno su oslobođeni za likvidaciju karatiste Vlastimira Miloševića januara 2017. godine zbog nedostatka dokaza. Sumnja se da su posle toga promenili "metod" i žrtve prvo kidnapovali, a potom odvodili u kuću smrti u Ritopek, gde su ih ubijali.

- Postoje operativni podaci da su posle Mihajlovića, za koga postoje indicije da je otrovan u tom vikend-naselju, na identičan način ubili i Miljkovićevog kuma Mirka Kojića Koju, investitora sa Zvezdare - ističe sagovornik i objašnjava:

"Kojiću se trag gubi nedugo posle Mihajlovićevog ubistva. Prikupljaju se informacije o vrsti otrova kojim su usmrćena obojica. Posle toga su, prema navodima iz optužnice, žrtve mnogo surovije mučili i likvidirali. Davili su ih i klali, a delove tela mleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa."

U ovom trenutku Belivukova i Miljkovićeva kriminalna grupa je, prema rezultatima iz istrage, delovala po uputstvima i instrukcijama čelnika "kavačkog klana" iz Kotora, pre svih Radoja Zvicera.

Optuženi su za pet ubistva - Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje, a za još toliko se vodi istraga. Za likvidacije Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića osumnjičeni su u Srbiji, a u Crnoj Gori za ubistva Damira Hodžića, Adisa Spahića i Mileta Radulovića, zvanog Kapetan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Srki

05.02.2022 16:59

dokle više slika ove dve gadne tetovirane voline