VISOKI SAVET SUDSTVA UTVRDIO: Portal Direktno.rs izvršio neprimeren uticaj na sudiju!

Autor:

Hronika

03.02.2022

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoki savet sudstva (VS S) utvrdio je da je portal „ Direktno RS“ izvršio nedozvoljen uticaj na rad sudije Prvog osnovnog suda u Beogradu Ivane Dimovski, koja postupa u predmetu koji se vodio radi izmene odluke o poveravanju maloletnog deteta

VISOKI SAVET SUDSTVA UTVRDIO: Portal Direktno.rs izvršio neprimeren uticaj na sudiju!

Foto: Google Maps

Republika

Foto: Printscreen/Direktno

Poratl Direktno.rs

Nakon sprovedenog postupka, VS S je utvrdio nedozvoljen uticaj na sudiju sa namerom da odluku o poveravanju maloletnog deteta donese pod pritiskom javnosti, a ne na osnovu slobodnog sudijskog uverenja, prenosi Tanjug.

VS S podseća da je do ovoga došlo kada je, nakon što je utvrđeno mišljenje deteta u prostorijama suda, na internet portalu „ Direktno" 2. juna 2021. objavljen je tekst u kome se, između ostalog, navodi: „Mlada sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu izazvala je skandal tako što je uz upotrebu sudske straže maloletnom detetu našeg poznatog naučnika i profesora iznudila iskaz u holu suda pred desetinama građana“.

Na istom portalu je dva dana kasnije objavljen i tekst u kome stoji: „Novoizabrana sudija Ivana Dimovski nudi svoje privatne usluge kao hostesa na LinkedIn mreži, objavljuje preporuke klijenata, predstavljajući se kao sudija!“.



Sudija nadležan da postupa u slučajevima nedozvoljenog uticaja na rad sudija na osnovu člana 27a Poslovnika o radu Visokog saveta sudstva je, po službenoj dužbnosti, pokrenuo postupak za utvrđivanje nedozvoljenog uticaja na rad sudije Dimovski.

Neprimereni uticaj je pravni standard i ceni se prema okolnostima svakog slučaja i definiše se kao svaka radnja koja ima za cilj da utiče na odluku suda bez obzira na ishod dokaznog postupka i rezultat celokupnog postupka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading