SMRT DEČAKA U NIŠU POD LUPOM POLICIJE: Istražuju da li je Gavrilo MUČEN!

Autor:

Hronika

31.01.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na licu Gavrila (3) primećene i druge povrede, osim kobnih opekotina, koje je zadobio u kupatilu.

SMRT DEČAKA U NIŠU POD LUPOM POLICIJE: Istražuju da li je Gavrilo MUČEN!

Foto: Privatna arhiva

Istraga koja će otkriti uzrok smrti trogodišnjeg Nišlije Gavrila S., koji je u noći između 28. i 29. decembra pronađen mrtav u iznajmljenom stanu u kojem je boravio s bakom, majkom, maloletnom tetkom (11) i dve sestre, starosti pet meseci i pet godina, ukazala je da je, osim povreda od vrele vode kojom se polio u kupatilu, dete imalo i neke dodatne povrede na licu. Urađena je i toksikološka analiza da bi se ustanovilo da li je detetu možda dat neki medikament koji je doprineo fatalnom ishodu.

Obdukcioni nalaz, koji se čeka, daće neophodne odgovore istražnim organima ključne za određivanje stepena krivice majke dečaka T. S. (32), uhapšene zbog njegovog zlostavljanja. Uhapšena se tereti i za zanemarivanje i nepružanje pomoći maloletnom detetu i preti joj do osam godina zatvora. Krivična prijava je podneta i protiv njene majke, bake nesrećnog Gavrila D. T. jer nije preduzela ništa da spase dečaka. Gavrilova majka se na saslušanju branila ćutanjem, što je dodatno podstaklo sumnju tužioca da nešto krije i njoj je određen pritvor do mesec dana zbog mogućnosti uticanja na svedoke.

- Obe žene, majka i baba, policiji su rekle da je smrt deteta nastupila nakon što se polio vrelom vodom u kupatilu, ali na njegovom licu su pronađene još neke povrede, koje mogu ukazivati da je čak i mučen i da zbog toga ni majka ni baka nisu pozvale Hitnu pomoć, već su dete, kako su navele, namazale melemom za opekotine i smestile ga u krevet da spava, da bi pred zoru primetile da ne diše. Sumnja se da su mu dale neki sedativ jer dete ne bi od tolikih bolova moglo da zaspi - tvrdi izvor Srpskog telegrafa.

Otac u zatvoru zbog droge

Otac stradalog Gavrila G. S. nalazi se od prošle godine u zatvoru zbog uzgoja marihuane, kako su za medije otkrile komšije nesrećne porodice.

- G. S. jedno vreme je taksirao, a uhapšen je kad mu je policija na tavanu kuće našla oko 84 stabljike marihuane, pištolj i municiju - rekao je komšija.

Centar za socijalni rad nakon određenog pritvora T. S. izvršio je procenu šta je najbolje za njenu decu, te su, u dogovoru s bakom, odlučili da ih smeste kod urgentnih hraniteljskih porodica, obučenih za staranje o deci tog uzrasta.

- Ovakvu odluku doneo je stručni tim centra zajedno s bakom dece nakon što je analizirana cela situacija. Činjenica je da je i baka dece doživela veliki šok zbog smrti unuka i kompletne traumatične situacije. Uz to je protiv nje podneta krivična prijava, što podrazumeva odlaske na saslušanja, i zbog svega je najbolje da deca privremeno budu u hraniteljskim porodicama. Sa D. T. ostaje samo njena 11-godišnja ćerka - rekla je Lidija Stanković, pomoćnica direktora centra za socijalni rad u Nišu.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

Dečaku bila neophodna infuzija

Usled opekotina velikih površina na telu dece, neophodno je nadoknađivati tečnost infuzijama, rekli su za Srpski telegraf lekari iz Hitne pomoći.

- Dolazi do dehidracije usled gubitka tečnosti prilikom nastalih opekotina. Velika pretnja su i infekcije u tom stanju, pa je neminovno smeštanje u zdravstvenu ustanovu jer je nemoguće lečenje sprovesti u kućnim uslovima - ističe doktorka.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Uff

23.02.2022 11:05

Kako mi je zao andjele! Tako mali a vec toliko muka si imao. Gde ce im dusa? Pocivaj u miru tamo negde kad je ovde za tebe samo bol bila prisutna.