ARKAN NAKON TOGA NIJE KROČIO NA MARAKANU: Otkriveno ko je učestvovao u oslobađanju Ražnatovića iz zatvora

Autor:

Hronika

17.01.2022

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Franjo Tuđman, bivši predsednik Hrvatske, naložio je da se 48-godišnji Željko Ražnatović Arkan hitno pusti iz zatvora u junu 1991, nakon što mu je dojavljeno da mu je u Beogradu otet unuk, sin njegove ćerke Nevenke, otkriva za Objektiv dobro obavešten izvor iz bezbedonosnih službi.

ARKAN NAKON TOGA NIJE KROČIO NA MARAKANU: Otkriveno ko je učestvovao u oslobađanju Ražnatovića iz zatvora

Foto: AP Archive/printskrin

Arkan

Prema našim saznanjima, mozak operacije bio je srpski biznismen Milija Milosavljević, poznatiji kao Milija Ktitor.

Kako smo juče već pisali o tome, Tuđman je otmicu svog unuka iskoristio da dogovori u zamenu oslobađanje Arkana iz Hrvatskog zatvora.

Nakon povratka Arkana u Beograd, njegove aspiracije su se promenile.

Sagovornik Objektiva podseća da su mediji pisali kako su Arkana oslobodili navijači Crvene zvezde i dodaje da to nije tačno.

Simptomatično je da Arkan posle toga nikad nije kročio na Marakanu, već je dolazio na stadion Partizana, jer su u njegovom oslobađanju učestvovali “grobari” – otkriva izvor Objektiva.

Redakcija Objektiva pokušala je juče da stupi u kontakt s Milijom Milosavljevićem - Milijom Ktitorom, ali rečeno im je da je u Barseloni. Aleksandar Aca Mandić, sin Milenka Mandića Mande, koji je sa komandantom SDG ubijen u "Inter- kontinentalu" 15. januara 2000. godine, rekao je da je njegov otac išao na suđenje u Zagreb.

Moj otac i Sveta Maraš su se spremali da idu na suđenje Arkanu u Zagrebu, koje je bilo biti ili ne biti. Imao sam 11 godina. Išli su "fijatom kromo" – priseća se Mandić.

Arkan je sa još tri muškarca uhapšen 29. novembra 1990. sa arsenalom oružja u Dvoru na Uni.

Hrvatski sud ga je teretio da je “pripremao sudelovanje u oružanoj pobuni koja je usmerena na ugrožavanje ustavom utvrđenog držav- nog i društvenog ustrojstva i sigurnosti Hrvatske”.

Ražnatović se, po savetu advokata, branio ćutanjem. Tokom maja 1990. izjavio je samo da je proces “nelegalan i nelegitiman”.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading