SRPSKI KRALJ KOCKARNICA PAO U ZAGREBU: Beogradski biznismen pritvoren zbog iznude

Autor:

Hronika

16.01.2022

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski kralj kockarnica Milorad Majkić (72), kako ga je već krstila hrvatska štampa, uhapšen je u Zagrebu.

SRPSKI KRALJ KOCKARNICA PAO U ZAGREBU: Beogradski biznismen pritvoren zbog iznude

Foto: ST/N.MANDIĆ

Njega tamošnje vlasti terete za iznudu dva i po miliona evra od Tihomira Cvijanovića (56), vanbračnog supruga Ružice Biljkić, bivše HDZ načelnice opštine Bilje. On je uhapšen u hotelu "Laguna" u Zagrebu, a s njim se iza brave našao i hrvatski državljanin Petar Janković (52), od koga je policija prilikom hapšenja oduzela i nelegalni pištolj.

Cvijanović je Uredu za suzbijanje kriminala i korupcije prijavio da Milorad pokušava da od njega iznudi 2,5 miliona evra, te da mu je navodno već šest meseci pretio.

Suđenje s Kristijanom Golubovićem

Pre četiri godine u sudnici Prvog osnovnog suda u Beogradu Majkić se susreo s Kristijanom Golubovićem, koga je optužio da je davne 1994. od njega pokušao da iznudi 10.000 maraka, te da ga je navodno i ošamario.

- Tačno je da sam udario Milorada Majkića jer me je uvredio, ali nisam ga udario dvaput, nego sam mu jednom lupio šamar. U džepu sam imao 350.000 maraka i zašto bih iznuđivao javno usred bela dana - rekao je tada Kristijan Golubović na suđenju.

Republika

Foto: ST/Petar Divac

Kristijan Golubović

Kristijan je tada ispričao da je Majkića sreo dve godine kasnije (1996) u Grčkoj, te da je Milorad bio u društvu s Jovicom Stanišićem, tadašnjim načelnikom Službe državne bezbednosti. Golubović je na sudu rekao i da je Majkića tada pitao za tužbu, a da je on odmahnuo glavom i rekao da je bio iziritiran i da od toga nema ništa.

Prema nezvaničnim informacijama, Cvijanović i Majkić, koji je u glavni grad Hrvatske doputovao početkom decembra, upoznali su se preko zajedničkih prijatelja. Tihomir je navodno trebalo da Miloradu bude poslovni partner - investitor u njegovim poslovima u Beogradu, na osnovu čega bi dobio polovinu vlasništva nad Majkićevim hotelom "Union". Tihomirov zadatak navodno je bio da obezbedi zajam preko poslovnih veza, odnosno da nađe novac za rekonstrukciju hotela i to posredstvom nekih ruskih veza. Milorad mu je tada navodno rekao da mu Janković može pomoći da naplati novac od Rusa.

Međutim, prema Cvijanovićevoj tvrdnji, poslednjih šest meseci Majkić ga je upozoravao da će, ukoliko ne odradi posao za koji se obavezao, biti "problema", zbog čega je "živeo u strahu". Priznao je da je lagao iz straha i obećavao da će tražiti sredstva od ruskih partnera, što međutim, nije bila istina.

Navodno, kralj kockarnica mu je krajem prošlog novembra rekao da će dogovoriti sastanak s čovekom koji od njega može naplatiti njegove obaveze. Tihomir je navodno 4. decembra otišao kod notara i overio izjavu da će osigurati 100.000 evra za tog Majkićevog čoveka, da bi dva dana kasnije nesuđenog poslovnog partnera prijavio policiji. Doduše, uz napomenu da mu Milorad nikada nije direktno pretio da će ga ubiti. Takođe je naveo da Majkiću nikad nije dao nikakav novac, a da je Milorad u međuvremenu čak njemu dao novac u ukupnoj vrednosti od oko 2.000 evra.

Porodična tragedija

Majkićev sin Aranđel (21) poginuo je 29. jula 2016, kada je pao s krova zgrade u Radanskoj 11 i udario glavom o pločnik. O tome kako je stradao postoje dve verzije priče. Prva, nepotvrđena verzija jeste da je kobnom padu prethodila svađa i tuča njegove porodice i komšija ispred čijeg ulaza u kuću je i zatečeno mladićevo telo. Druga mogućnost kako je došlo do tragedije jeste da su se komšije posvađale zbog antene, pa se zbog toga Aranđel popeo na krov kuće da bi je namestio. Navodno, u jednom trenutku se okliznuo, pao na pločnik i poginuo.

Milorad Majkić vlasnik je beogradskog hotela "Union", koji je u stečaju, u posedu je imao i lanac kockarnica i zlatara "Aleksandar". Takođe, u vlasništvu je posedovao i vilu na Dedinju u blizini Kuće cveća, a veliko bogatstvo je navodno stekao u vreme vladavine Slobodana Miloševića, što mu je pomoglo da otvori kockarnicu u beogradskom hotelu "Interkontinental". Javnosti u Srbiji je poznat i po tome što je od beogradskog "Geneksa" naplatio čak pet miliona dolara odštete u sudskom sporu, podsećaju hrvatski mediji.

Majkić je od 2002. počasni konzul DR Kongo u BiH, a nezvanično je povezivan i s firmom koja se bavi eksploatacijom zlata u toj afričkoj državi.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading