VELJIN KLAN U TRI DRŽAVE MUČKI LIKVIDIRAO 14 LJUDI: Novi podaci iz istrage protiv ozloglašene kriminalne grupe

Autor:

Hronika

02.01.2022

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spisak zločina koji se stavljaju na teret klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića biće proširen. Istražni organi su utvrdili da je ova banda najverovatnije počinila još devet ubistava. U Srbiji je njihovom crnom spisku, na postojećih pet, pridodata i likvidacija Nikole Mitića, a u Crnoj Gori i Grčkoj još osam žrtava.

VELJIN KLAN U TRI DRŽAVE MUČKI LIKVIDIRAO 14 LJUDI: Novi podaci iz istrage protiv ozloglašene kriminalne grupe

Foto: Starsport/Tanjug/J.PAP/MUP

Iako u novogodišnjoj izjavi medijima Mladen Nenadić, srpski tužilac za organizovani kriminal, nije, osim Mitića, naveo nijedno ime, dobri poznavaoci prilika u balkanskom podzemlju sigurni su da je reč o dva dvostruka ubistva u Grčkoj, jednom dvostrukom u Crnoj Gori i još dva pojedinačna u toj državi.

Tužilac je naveo da je na organima tih država da naprave prvi korak jer su u te zločine umešani i njihovi državljani.

Izvor Srpskog telegrafa iz istrage navodi da se već sada sve zna, a da istražni organi tri države rade sinhrono i razmenjuju podatke. Zato i Belivukova ekipa treba da bude ponovo saslušana u Beogradu pred crnogorskim tužiocima.

- Dosad prikupljeni podaci ukazuju da je ovde reč o ubistvima Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, Damira Hadžića i Alana Kožara na Krfu, Damira Hodžića i Adisa Spahića u Spužu, kao i o otmici Mileta Radulovića Kapetana i njegovoj kasnijoj likvidaciji kod Kotora - kaže naš izvor.

Žrtve ubili pred decom i suprugama

Jedan od vođa "škaljarskog klana" Igor Dedović i njegov najbliži saradnik Stevan Stamatović likvidirani su u januaru 2020. u restoranu u Atini naočigled maloletne dece i supruga. Sumnja se da su "kavčani" pratili Dedovićevu i Stamatovićevu suprugu do Atine. One su s decom u posetu Dedoviću i Stamatoviću došle 25. decembra 2019, od kada su, kako se sumnja, ubice pratile svaki njihov korak i vrebale pogodan trenutak.

Damir Hadžić i Alan Kožar izrešetani su 24. jula 2020. na Krfu. U ovoj mafijaškoj sačekuši učestvovalo je čak osam osoba. Sumnja se da su napadači u Grčku došli 10 dana pre ubistva Hadžića i Kožara, te da su na Krfu koristili skutere, koji su posle egzekucije pronađeni na plaži.

Damir Hodžić i njegov šurak Adis Spahić ubijeni su 14. oktobra iste godine u Crnoj Gori u Spužu. Tokom te krvave akcije zarobljen je Mile Radulović Kapetan. Radulovića su potom iskoristili da njihovi članovi kriminalne grupe u Beogradu namame, otmu i ubiju Lazara Vukićevića istog dana. I Kapetan je potom ubijen, a njegovi ostaci su nedavno nađeni podno Lovćena.

Osma žrtva klana u inostranstvu, koju pominje Nenadić, likvidirana je, kako se pretpostavlja, takođe u Crnoj Gori, a tamošnje vlasti se još nisu izjasnile o kome je reč.

Ovaj spisak nije konačan. Izvesno je da će istraga biti proširena i na najmanje još jedan zločin klana u Srbiji.

Paralelno s najkrvavijim likvidacijama konkurenata iz "škaljarskog klana", Belivuk, Miljković i ekipa su se bavili i pranjem novca. Nenadić je najavio istragu njihove imovine i u inostranstvu, pored već započetih protiv njih i njihovih supruga i Nevoljine tašte.

Kao što smo pisali, utvrđeno je da je srpski ogranak "kavačkog klana" novcem dobijenim od droge i drugim kriminalnim radnjama kupovao stanove, veći broj lokala, ali i značajnu količinu zemlje po celoj Srbiji.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading