PALA PUTARSKA BANDA U LESKOVCU: Muvali sa fakturama i ojadili gradski budžet

Autor:

Hronika

04.11.2021

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije pri Višem javnom tužilaštvu u Nišu odredilo je zadržavanje V. G. i V. I. iz Niša, kao i M. S. iz Blaca zbog sumnje da su izvršili koruptivne radnje.

Republika

Foto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ

Ilustracija

Oni se sumnjiče da su u periodu od juna do avgusta 2018.godine pri izvođenju radova na popravci puteva na teritoriji opštine Leskovac izvršili niz krivičnih dela.

Osumnjičeni V.G. kao nadzorni organ potpisaoje i overio privremenu situaciju u kojoj je prikazano da je  u radovima potrošeno 4.562 kubnih metara šljunka, što je više od stvarno utrošeno ukupne vrednosti 3.193.869 dinara, te je na osnovu takvog izveštaja preduzeće "ABM putogradnja", ispostavilo fakture i naplatilo i te radove koji nisu izvedeni.

V.I., takođe osumnjičeni, kao inžinjer u preduzeću "ANM putogradnja" takođe u privremenim situacijama prikazao je više isporučenog šljunka i to u korist preduzeća "ABM putogradnja" u vrednosti od 1.006.369 dinara, a u korist  predizetnicke radnje "Savić trans" u vrednosti od 2.056.250 dinara, koji iznosi su neosnovano naplaćeni od grada Leskovca.

M.S. se sumnjiči da je kao vlasnik PR "Savić trans" osnovom napred neistinite  navedenih izveštaja ispostavio fakture i od grada Leskovca neosnovano naplatio 2.056.250 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading