POGOĐEN JE SA 4 METKA, DVA SU BILA U GLAVU: Na Konjarniku je na današnji dan surovo likvidiran pripadnik voždovačkog ganga! (VIDEO)

Autor: Republika

Hronika

06.10.2021

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Dimitrov Žuća, pripadnik "voždovačkog ganga" koga je javnost u Srbiji upoznala tokom vrelih devedestih godina pre svega zahvaljujući kultnom filmu "Vidimo se u čitulji", ubijen sa četiri hica na današnji dan 1996. godine na beogradskom Konjarniku.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Zoran Dimitrov Žuća (u sredini)

Tog 6. oktobra 1996. godine, oko 20 časova, između ulica Glasinačke i Vladimira Tomanovića, zaustavio se automobil "fijat punto" i iz njega je na travnjak izbačen Dimitrov, a potom su se začuli hici.

Žuća je pogođen sa četiri metka, od kojih ga je jedan pogodio u stomak, jedan u levu stranu grudi, a dva u glavu - i to jedan u potiljak, a jedan u slepoočnicu. Odmah se tvrdilo da je Žuća "overen" sa dva hica u glavu.

Očevidaca ubistva nije bilo, a komšije su tvrdile da ništa nisu ni videle ni čule. Policija je prilikom uviđaja pored kontejnera našla pet čaura kalibra 7,62 milimetra za "tetejac".

Na mestu zločina, čim se proširila vest o ubistvu Dimitrova, pojavili su se pripadnici "voždovačke ekipe", među kojima i tadašnji vođa "voždovčana" Miodrag Mija Baškalović, i to na štakama, jer je prethodno bio ranjen.

Baškalović je jedan od retkih preživelih aktera kultnog filma "Vidimo se u čitulji", u kojem se pojavio i Žuća.

Kako podseća 24.sedam, policija nije našla oružje od koga se Dimitrov nije odvajao. To ne znači i da ga nije imao kod sebe kobne večeri.

U momentu kad je likvidiran, bio je sportski odeven, i to bez pancir košulje koju je nosio posle nekoliko pokušaja atentata na njega.

Njegove prijatelje sa Voždovca, koji su na vest o ubistvu dojurili na mesto zločina, to je nagnalo na pomisao da ga je likvidirao neko koga je on dobro poznavao i u koga nije sumnjao.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Ubijen u sačekušo: Zoran Dimitrov Žuća

 

Ubica nije pronađen

Ubica zvanično nikad nije nađen, iako se pričalo da iza ubistva Dimitrova stoji njegov prijatelj Bojan Petrović (kasnije i sam ubijen), koji ga je namamio porukom na pejdžer.

Petrović ga je "namestio" nekim Novopazarcima, i to zbog poslova oko droge.

"Voždovčani" su nekad slovili za "najjaču ekipu u gradu". Zenit su doživeli za vreme šefovanja Gorana Vukovića Majmuna, koji se "proslavio" ubistvom Ljubomira Magaša, poznatijeg kao Ljuba Zemunac, u Frankfurtu 1986. godine.

U policiji tvrde da je Vuković i formirao grupu koja je u to vreme važila za "ajorganizovaniju i najbrutalniju u kriminalnim sredinama na području celog Beograda.

Ova ekipa često je bila u sukobu sa drugim "kolegama", pa je mnogo članova ubijeno - Aleksandar Knežević Knele, Bojan Banović, Romeo Savić, Zoran Dimitrov Žuća... Krajem 1994. godine ubijen je i sam Vuković.

Na njegovo mesto "uskače" Mija Baškalović, učesnik, kako policija navodi, mnogih oružanih obračuna u kojima je i sam više puta ranjavan. Ipak, "voždovački klan" više nikad nije bio u vrhu kriminala kao kada je na njegovom čelu bio Vuković.

U pomenutoj policijskoj studiji navedeno je da se ova ekipa bavila kriminalnim delima sa elimentima nasilja - ubistva, ranjavanja, iznude, krađe automobila i njihovo vraćanje za novac, krijumčarenje droge.Novac stečen na ovakav način uložili su u kupovinu nekretnina, stanova, kafića, auto-servisa, auto-otpada, kladionica...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Danil

07.10.2021 06:35

Divna prica, sve mi suze idu na oci.... Ubise ga na pravdi boga....