ORGANIZATOR EGZEKUCIJE PORODICE ĐOKIĆ POBEGAO IZ SRBIJE? Policija otkrila KO bi mogao da bude umešan u trostruko ubistvo kod Aleksinca!

Autor:

Hronika

05.10.2021

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Policija raspolaže operativnim informacijama ko je osoba, koja je po svemu sudeći, tipovala tročlanu porodicu Đokić, čija su tela pronađena pre tri dana u jednoj jami pored smetliša u ataru sela Moravac, nedaleko od Aleksinca.

Foto: printskrin

Goran, Lidija i Gordana Đokić

Goran (57), njegova supruga Gordana (56) i ćerka Lidija (25) brutalno su ubijeni iz vatrenog oružja, sa najmanje dva metka u glavu i grudi, pokazala je obdukcija. Posle zločina tela su spaljena, a potom naslagana jedno na drugo u rupi. 

Prema saznanjima medija, vatra je najviše oštetila telo devojke. Prema nezvaničnim informacijama, monstruozno ubistvo je najverovatnije počinila razbojnička grupa, koja je imala pomoć nekog iz ovog kraja, koji detaljno poznaje teren.

- Čovek sa kojim smo hteli da obavimo razgovor je van zemlje. On je regularno prešao granicu u takozvano kritično vreme, odnosno u vreme nestanka i pronalaska tela Đokića. Njegov izlazak iz Srbije zabeležile su kamere. On je u novčanim problemima, ali nemamo podatak da li je pozajmljivao novac od Đokića, odnosno da li im je dugovao. Neki tragovi ukazuju da je on mogao da organizuje ovaj zločin - otkriva sagovornik blizak istrazi, prenosi Mondo.

Policija je tokom jučerašnjeg uviđaja našla čauru u zapaljenom automobilu. i dalje se ne zna da li je ubica koristio prigušivač jer nema svedočenja da su se čuli pucnji. Detaljno se pretražuje čitavo područje oko mesta zločina ne bi li se pronašli novi dokazi. 

Takođe, kako se sumnja, ubice su naknadno pokupile čaure, ali postoji mogućnost da su napravile propust, pa bi pronađena čaura mogla da bude jedan od ključnih dokaza. U Aleksicu se juče moglo nezvanilno čuti i da je policija prilikom pretresa stana Đokića pronašla futrolu za pištolj, ali da u njemu nije bilo oružja. 

- Utvrđeno je da Goran nije imao dozvolu za oružje, što ne znači da ga možda nije posedovao. Moguće je da je pištolj nabavio radi lične bezbednosti, jer je neretko bio na meti lopova zbog menjačnice koju je držao. Pošto pištolj nije bio u stanu, moguće je da ga je nosio sa sobom u noći kada je sa suprugom i ćerkom otet i ubijen - kaže izvor iz istrage.

Kako kaže, saznali su da je Goran uvek imao kod sebe imao veliku količinu novca u gotovini.

- Navodno se nikada nije odvajao od te male metalne kase. Unutra je uvek bilo 50.000, a ponekad i 100.000 evra u gotovini. Ta kasica nije pronađena - istakao je.

Trenutno je mnogo policajaca u Aleksincu i u Moravcu, gde su poslednji put viđeni. Razgovaraju sa meštanima, češljaju svaki pedalj ovog kraja, kako bi ušli u trag počiniocima. Više osoba je privedeno na informativni razgovor, a prema saznanjima medija, svi su prošli poligraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading