POLICAJAC KOLIMA UDARIO DEVOJČICU: Prelazila van pešačkog prelaza kada ju je zakačio retrovizorom

Autor: Republika

Hronika

17.09.2021

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Protiv policijskog službenika biće podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja.

Foto: Telegraf/NebojšaMandić

Hitna pomoć

Devojčica stara 12 godina iz mesta kod Vranja povređena je u četvrtak kada ju je, dok je prelazila put, kolima udario policajac.

Nezgoda se dogodila u selu Neradovac kada je devojčica prelazila kolovoz na mestu gde ne postoji obeležen pešački prelaz.

Kako navode iz MUP-a, pripadnici Policijske uprave (PU) u Vranju, odmah su po prijavi saobraćajne nezgode izašli na lice mesta.

Devojčica je udarena retrovizorom privatnog automobila policijskog službenika.

- Tom prilikom je devojčica pala i lekarska pomoć joj je ukazana u Zdravstvenom centru Vranje gde su joj konstatovane lake telesne povrede. Utvrđeno je da policijski službenik nije imao alkohola u krvi - navode iz MUP-a.

Policija je, dodaju, o ovom događaju obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Vranju koje se izjasnilo da se protiv policajca podnese krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja.

U centru Neradovca, u četvrtak popodne održan je protest meštana na kome je tražena veća bezbednost saobraćaja, nakon što je devojčica povređena.

Komentari (0)

Loading