DANIEL JANJOŠ SE PREDAO POSLE DVE NEDELJE SKRIVANJA! Boćin pucaš sve priznao: Iz straha sam UBIO MMA BORCA!

Autor:

Hronika

17.09.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni je došao u policijsku stanicu i rekao da je "morao da puca u Uroša Stefanovića jer se uplašio kad mu je on razbio staklo na kolima", kaže izvor iz istrage.

Republika

Foto: printskrin

 

Profesor fizičkog vaspitanja Daniel Janjoš (42), za kojim je policija tragala zbog ubistva MMA borca Uroša Stojanovića i pokušaja likvidacije Gorana Kovačevića Goranca, predao se u sredu uveče policijskoj upravi u Novom Sadu. On je na saslušanju opisao kako je došlo do zločina 2. septembra u naselju Detelinara i ko je sve bio s njim, pa mu je određen pritvor do 30 dana. Pokušavao je da ubedi inspektore da je on pucao na žrtve.

Janjoš je bio vozač pežoa partnera kojim je kobne večeri presreo Goranca i njegovog telohranitelja ispred zgrade u Cankarevoj ulici, nakon čega je po njima osuta paljba.

- On je sam došao u policijsku stanicu i sve ispričao inspektorima, ali nije hteo da kaže gde se krio dve nedelje. Naveo je samo da više nije mogao da izdrži. Tvrdio je da je on pucao na žrtve, dok je, takođe osumnjičeni, Dalibor Bogdanović Boća, bivši policajac koji je i dalje u bekstvu, sedeo na zadnjem sedištu. Policajci mu nisu poverovali jer su nađene dve vrste čaura, što govori da je i Boća pucao. Janjoš se pravdao da je morao da puca jer mu je, navodno, Uroš razbio vozačevo staklo i počeo da ga udara - priča izvor iz istrage.

Stefanović je, prema kazivanju svedoka, stradao kada je goloruk krenuo na napadače koji su hteli da ubiju Kovačevića, čiji je bio telohranitelj. Oni su prvo ranili Goranca u lakat, a kada su videli njegovog telohranitelja, ispalili su mu nekoliko metaka u glavu i grudi. Uroš im je tada pao na haubu, a oni su pobegli munjevitom brzinom.

Pritvor zbog opasnosti od bekstva

Iz novosadskog Višeg suda saopšteno je da je Danielu Janjošu određen pritvor zbog zločina u Cankarevoj ulici u Novom Sadu kada je Uroš Stefanović lišen života, a Goran Kovačević ranjen.

- Sudija Višeg suda u Novom Sadu je osumnjičenom Janjošu odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva, zbog uticaja na svedoke, i jer postoje okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao da ponovi, odnosno dovrši krivično delo, kao i zbog uznemiravanja javnosti - potvrdila je Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu.

Ubice su pikap ostavile kod Rumenke, a forenzičari su u njemu pronašli brojne tragove koji su doveli do likvidatora iako nikako ne mogu da nađu glavnog osumnjičenog Dalibora Bogdanovića Boću. Ovaj bivši policajac umakao je policijskoj poteri verovatno zahvaljujući nečijoj zaštiti.

- Bogdanović je nakon operativnih saznanja označen kao glavni osumnjičeni, ali je umakao hapšenju, koje su specijalci izveli tri dana nakon zločina, kada je privedeno 13 osumnjičenih. Boći je neko dojavio da se sakrije - navodi izvor.

Boća je prvi put u medijima pominjan kao aktivni policajac koji je iz interventne jedinice premešten na administrativne poslove zbog kršenja radne discipline. Njegovo ime se u javnosti pojavilo u maju 2017, kada je s još četvoricom prijatelja osumnjičen za pokušaj otmice Gorana Cvijetića (42) iz Budisave, za koga, kako su izjavili tokom suđenja, sumnjaju da ima veze s ubistvom Novosađanke Teodore Kaćanski, inače devojke Nenada Stevića, takođe jednog od optuženih za pokušaj otmice, kao i za pokušaj ubistva Nika Uskokovića. Takođe, Bogdanović je više puta bio na meti napadača, poslednji je u aprilu, kada je u oknu lifta njegove zgrade pronađen eksploziv koji je trebalo da bude aktiviran.

Goranac je bio vođa klana koji se bavio proizvodnjom i rasturanjem skanka u Vojvodini. Uhapšen je 2010. zajedno s pripadnicima bande nakon što je njihove radnje gotovo godinu dana intenzivno pratila BIA. Oni su prva grupa koja je s tužilaštvom sklopila sporazum da im se oduzmu stanovi i kuće, kao i luksuzni automobili i da se pošalju u zatvor. Kovačević je 2012. osuđen na sedam i po godina robije.

Trenirao sportiste, šampion u streljaštvu

Uhapšeni Daniel rođen je u Ljubljani i završio je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu. Radio je kao lični fitnes trener, a na Fejsbuk profilu se pohvalio znanjem.

- U Novi Sad sam se s roditeljima doselio 1988. Sportom počinjem da se bavim 1993, i to streljaštvom, u kome postižem zapažene rezultate. Bio sam juniorski reprezentativac i višestruki prvak države. Pored streljaštva, tokom studiranja rekreativno sam se bavio borilačkim sportovima i fitnesom. Tokom rada u teretanama trenirao sam mnoge sportiste i rekreativce i brinuo da zajedno dođemo do uspeha - napisao je Janjoš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading