IZDATA POTERNICA ZA DVOJICOM OSUMNJIČENIH ZA UBISTVO UROŠA STEFANOVIĆA: Obojica u bekstvu!

Autor: Republika

Hronika

08.09.2021

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je nakon okončanog predistražnog postupka pokrenulo istragu protiv B. D. i J. D, obojice iz Novog Sada, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a vezano za događaj od 2. septembra kada je u Cankarevoj ulici u Novom Sadu, na podmukao način, lišen života Uroš Stefanović, a Goran Kovačević ranjen.

Foto: Printskrin

Policija na mestu ubistva Uroševića

- Kako se obojica osumnjičenih nalaze u bekstvu, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je podnelo predlog sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu da protiv osumnjičenih odredi pritvor i naredi izdavanje poternice, kako bi se obezbedilo prisustvo osumnjičenih i nesmetano vodio krivični postupak – navodi se u saopštenju VJT koje je potpisao portparol, zamenik javnog tužioca Zoran Jakovljević.

Sudija za prethodni postupak je obojici odredio pritvor i raspisao poternicu, prenose Novosti.

Podsetimo, prema nezvaničnim informacijama, Stefanović i Kovačević su 2. septembra uveče sedeli u kafiću i pili piće, a onda su došli do Cankareve 8, gde se nalaze garaže koje Goranac koristi za svoja vozila. Ulaz u njegovu zgradu je u blizini.

Foto: facebook.com/printscreen

Ubijeni Uroš Stefanović

Napadači su ih pratili u pikapu i čim su ih ugledali u dvorištu zgrade, iz kojeg nisu imali kuda da pobegnu, dojurili su do njih kroz jedan uski prolaz, otvorili bočna vrata i uzijem zapucali na njih. Uroš je uspeo da reaguje i goloruk se zatrčao ka automobilu iz kojeg su pucali. Napadač je tada već ranio Kovačevića u ruku, a kada je video njegovog telohranitelja, ispalio mu je nekoliko metaka u glavu i grudi. On im je tada pao na haubu, a oni su pobegli munjevitom brzinom - ispričao je izvor iz istrage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading