PINK PANTER PAO POSLE 17 GODINA! Nemačka policija tereti Užičanina za još jednu pljačku

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saši Zečeviću, uhapšenom kod Imotskog, pripisuje se i pohara zlatare "Stefan Švind" 2004.

Republika

Foto: Printscreen

Pink Panteri pljačakaju banku

 

Užičanin Saša Zečević (41), koji je uhapšen u Zadru, moraće pred nemačkim vlastima da odgovara i za pljačku zlatare u Ašafenburgu 2004. To stoji u novom nalogu za hapšenje pristiglom u Hrvatsku, pa mu se zasad pripisuju dve pljačke draguljarnica. On je, kako navode nemački mediji, član bande "Pink Panteri".

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, Zečevića terete da je 13. aprila te godine, kao član bande, zajedno s Ilijom Bogdanovićem i još jednom nepoznatom osobom, oko 14.40 ušao u zlataru "Stefan Švind". Na glavi su imali motociklističke kacige, a jedan od razbojnika je istoimenom vlasniku zlatare u glavu uperio pištolj, dok je drugi skočio na staklene vitrine i zidarskim čekićem porazbijao stakla uzevši 56 skupocenih satova ukupne vrednosti oko 170.000 evra.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Saša Zečević, povezuju ga sa Pink Panterima

 

Nemačke vlasti sumnjaju da je baš Zečević bio uključen u to na osnovu iskaza vlasnika, ali i na osnovu DNK koji je pronađen na mestu pljačke, a pripada njemu.

Zanimljivo je da je Ilija Bogdanović, prema podacima kojima raspolažu hrvatski istražitelji, već osuđen za tu pljačku, a svojevremeno su baš njega nemački mediji istakli kao jednog od članova bande "Pink Panteri".

Tokom ispitivanja oko najnovijeg naloga za hapšenje, Zečević u petak nije želeo previše da razgovara. Navodno je rekao da je nezaposlen i da nema veze s tom pljačkom. Takođe je, na upit tužioca, rekao da mu je nadimak Tajson, prenose hrvatski mediji.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Zlatni nakit

 

Zečević je, da podsetimo, prvo uhapšen jer ga nemačko pravosuđe traži zbog sumnje da je početkom januara 2006. u bavarskom gradu Kempten oko 11 sati ušao u zlataru "Muler" zajedno s još jednim nepoznatim saradnikom. Iznenadivši prodavce, uperili su u njih pištolje, a onda je jedan od razbojnika čekićem porazbijao staklene izloge, odakle je u torbe potrpao skupocene satove u vrednosti od oko 200.000 evra.

On je uhvaćen na graničnom prelazu Vinjani Gornji kod Imotskog nakon što je na granicu iz Bosne i Hercegovine došao u subotu 4. septembra 2021, nešto posle 16 sati, u automobilu suzuki beogradskih registarskih oznaka. S njim su u vozilu bili njegova supruga lekarka i maloletno dete.

Pristao na izručenje

Pred tužiocem i istražnim sudijom Zečević je negirao umešanost u pljačku od pre 15 godina u Bavarskoj i izjavio da je poslednji put tamo bio pre desetak godina kao "bauštelac", te da je znao da ga nemačke vlasti traže, pa se zato od tada nije tamo vraćao. Najpre je, kako pišu hrvatski mediji, odbijao da pristane na izručenje Nemačkoj, ali je na kraju ipak dao pristanak, tako da će toj zemlji biti izručen krajem naredne nedelje. Za tešku oružanu pljačku zlatare, po tamošnjem zakonu, propisana je kazna do 15 godina zatvora.

 

Organizovani kao teroristi

Banda "Pink Panteri", koju sačinjavaju pljačkaši iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske, hara širom Evrope.

- Na meti su im zlatare i luksuzni stanovi poznatih javnih ličnosti, od fudbalera do TV voditelja. Pljačke u draguljarnicama izvode tako što razbiju izlog ili raf s nakitom ili skupocenim satovima, munjevito pokupe plen i beže kolima i motociklima. Procene Interpola su da ih ima više od 100 na području Evrope i iako su pojedine pink pantere proteklih godina policije zapadnih zemalja uhapsile, banda nastavlja da deluje po "ćelijama" sličnim terorističkim - objašnjava dobro obavešteni izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading