LEKARI SE BORE DA GA SPASU: Dečak (8) iz Vladičinog Hana i dalje ŽIVOTNO UGROŽEN, priključen na respirator!

Autor: Republika

Hronika

04.08.2021

15:33

Osmogodišnji dečak koga je 2.avgusta u selu Jastrebac kod Vladičinog Hana otac D.D. (32) udario kolima i naneo mu teške telesne povrede opasne po život i dalje je na mehaničkoj ventilaciji i još uvek nije izašao iz stanja životne ugroženosti.

Privatna arhiva

 

Lekari Kliničkog centra u Nišu čine maksimalne napore da mu spasu život ali je stanje deteta i dalje teško.

- Dete je i dalje na mehaničkoj ventilaciji u teškom opštem stanju. Nije izašlo iz stanja životne ugroženosti. Vitalni parametri se prate i održavaju stabilnim. Mališan se nalazi u jedinici intrzivne nege na Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju - navode u Kliničkom centru u Nišu, prenosi Kurir.

Dečak je sa porodicom u ponedeljak došao na vašar iz susednog sela a do nesreće je došlo na improvizovanom parkingu kada se sagnuo da veže pertlu iza džipa BMW njegovog oca. Otac je krenuo da parkira vozilo i nije video dečaka koji se sagnuo pa ga je nesrećnim spletom okonosti udario kolima nanevši mu teške povrede opasne po život.

Mališan je odmah transportovan u Niš gde je konstatovan obostrani prelom rebara, obostrana povreda plućne maramice, izliv krvi u grudnom košu, prelom male karlice i povreda glave. Zbog izuzetno teških povreda, dečak je odmah pričključen na respirator, a kako se saznaje njegovo stanje je takvo da se ni povremeno ne budi dok je na mehaničkoj ventilaciji.

Komentari (0)

Loading