KRENUO DA KUPI AUTO I VIŠE SE NIJE VRATO! Ko je Milan Ljepoja za koga se sumnja da ga je likvidirao Velja Nevolja!

Autor: Republika

Hronika

06.02.2021

08:36

Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja sumnjiči se za učešće u dva ubistva - navijača Crvene Zvezde Zdravka Radojevića i bivšeg šefa "Pink Pantera" Milana Ljepoja!

MUP
Milan Ljepoja

I Radojević i Ljepoja nestali su krajem prošle godine u Beogradu i, prema do sada poznatim informacijama, njihova tela nisu nađena, ali policija ima sumnje da su obojica ubijeni.

Milan Ljepoja iz Niša poznat je kao akter spektakularne pljačke u Dubaiju, a svaki trag mu se izgubio početkom decembra 2020. godine kada je, kako je rekao supruzi, krenuo da kupi automobil.

Nikada nije došao kući

Kod kuće je ostavio mobilni telefon, pozvao je taksi i otišao u nepoznatom pravcu. Kući se više nije vratio. Njegova porodica ubrzo je počela da sumnja da je on ubijen.

- Imao je ugovoren sastanak oko kupovine novog vozila, tako je rekao supruzi. Onda je pozvao taksi, seo u njega i otišao, a kod kuće je ostavio mobilni telefon, koji je koristio za svakodnevni kontakt. Poneo je sa sobom takozvani specijal - mobilni koji služi za komunikaciju samo sa malim brojem ljudi. Od srede je i taj specijal nedostupan - rekao je izvor iz policije sredinom decembra, nedelju dana nakon što je Ljepoja nestao, a prenosi Blic.

Milan Ljepoja je inače vlasnik diskoteke "Klinika" u Nišu, a živeo na relaciji Niš-Beograd. Njegov nestanak policiji je prijavio njegov advokat.

Radojević ubijen jer nije hteo da plaća "reket"

Javnost je saznala da se Velja Nevolja tereti i za ubistvo navijača Crvene Zvezde Zdravka Radojevića. Kako smo objavili, Radojević je, takođe, nestao krajem prošle godine tako što je bio namamljen na sastanak, a potom otet!

Radojević je otet prošle godine u Kotežu na prevaru, a potom, kako se sumnja, i ubijen, a to sve jer je odbio da plaća reket Belivuku.

Kako saznajemo, navijač Crvene Zvezde takođe je bio povezan sa kriminogenim krugovima.

- Ono što porodicu plaši jeste što se niko nije javio da traži novac za njegov otkup, tako da se isključuje otmica. Strah porodice dodatno povećava činjenica da to nije prvi nestanak ljudi u Beogradu koji više nikada nisu pronađeni - rečeno je tada.

Ovaj Nišlija postao je poznat široj javnosti pošto je bio osumnjičen za spektakularnu pljačku u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima 27. aprila 2007.

Pljačka od 11 miliona evra

Oni su tada belim "audijem" probili izlog juvelirnice "Graf" u Dubaiju i maskirani fantomkama porazbijali vitrine i odneli nakit vredan oko 11 miliona evra.

 
Kasnije ih je policija identifikovala jer su "audi" iznajmili. Jedan od članova te ekipe bio je i Milan Ljepoja. Borko Ilinčić, koji je, navodno, bio uz Ljepoju jedan od vođa, uhapšen je i isporučen Emiratima, ali je u zatvoru počinio samoubistvo. Nakit nikada nije pronađen.

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading