DETALJI HAPŠENJA VELJE NEVOLJE: Kriminalna banda iza rešetaka zbog planiranja UBISTVA PINK PANTERA!

Autor: Republika

Hronika

04.02.2021

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veljko Belivuk zvani nevolja i još 15 okorelih kriminalaca uhapšeni su zbog planiranja atentata na Milana Ljepoju, pripadnika grupe Pink Panter, otkriva Republika.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Velja Nevolja

Oni su, kako Republika saznaje, uhapšeni kod zgrade Pinka.

Prema našim informacijama, opsežna akcija policije koja je sinoć odigrala u Beogradu uključuvala i je pretrese kuća i stanova osumnjičenih, a kontrolisan je i Partizanov stadion.

RepublikaFoto: MUP
Miljan Lepoja

Ko je Milan Ljepoja?

Nišlija Milan Ljepoja jedan je od ozoglašenih pripadnika bande Pink Panter. Njegovo ime u javnosti je postalo poznato nakon pljačke u Dubajiu, nakon čega je on uhapšen u Parizu.

Sve se dogodilo 2008. godine, kada je Lepoja pao šaka francuskoj policiji nakon rutinske kontrole.

- On je uhapšen u društvu dvojice prijatelja, Darka Anđelkovića, koji je u Mađarskoj odležao sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog oružane pljačke u Budimpešti, i jednog našeg momka, čiji se identitet još proverava. Sva trojica koristila su lažne pasoše jedne od zemalja bivše SFRJ, koji se zvanično vode kao nestali. Zbog toga su i uhapšeni - pisali su tada mediji.

Iz nešto skorije kriminalne prošlosti Ljepoja vezan je događaj iz 2020. godine kada je on nestao nakon što je navodno, otišao da kupi automobil. 

- On je imao ugovoren sastanak oko kupovine novog vozila, barem je tako rekao supruzi. Onda je pozvao taksi, seo u njega i otišao, a kod kuće je ostavio mobilni telefon, koji je koristio za svakodnevni kontakt. Poneo je takozvani specijal - mobilni telefon koji služi za komunikaciju samo sa malim brojem ljudi. Od srede je i taj specijal nedostupan i supruga se plaši da se Ljepoji nešto dogodilo - naveo je izvor Srpskog telegrafa.

Milan Ljepoja je inače vlasnik diskoteke "Klinika" u Nišu, a živi na relaciji Niš-Beograd. Njegov nestanak policiji je prijavio njegov advokat.

 

Zvanično saopštenje Tužioca za organizovani kriminal

Kako je jutros saopštio tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić, u toku noći uhapšeno je i zadržano 16 osoba osumnjičenih za udruživanje radi izvršavanja teških krivičnih dela među kojima su otmice i ubistva.

Nenadić je saopštio da su hapšenja izvršena nakon višemesečnog zajedničkog rada Tužilaštva za orgnazovani kriminal, više organizacionih jedinica MUP-a i BIA.

Istakao je da je akcija izvršena juče i tokom noći u cilju očuvanja bezbednosti Srbije i da se odnosi na rasvetljavanje najtežih krivičnih dela protiv života i tela.

Nenadić je istakao da su oni osumnjičeni, između ostalog, za udruživanje radi vršenja krivičnih dela otmimca i teško ubistvo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading