(FOTO) SEKLI GLAVE, PREBIJALI LJUDE I DILOVALI DROGU: Ovo je mesto gde je banda Velje Nevolje LIKVIDIRALA SVOJE ŽRTVE

Autor:

Hronika

06.02.2021

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija intenzivno istražuje monstruoznu pozadinu delovanja grupe Velje Nevolje, Marka Miljkovića i još 17 uhapšenih članova ove mafijaške grupe, bliske "kavačkom klanu".

Foto: ST/D. KADIĆ

Po mnogo čemu, oni su naslednici "zemunskog klana", a posebno po načinu obračuna s protivnicima. Nezvanično, na dušu ima se stavlja likvidacija devet ljudi, ali je policija krenula prvo da prikuplja dokaze o nestanku Gorana Veličkovića Goksija, Miljan Ljepoje i Zdravka Radojevića. Srpski telegraf otkrio je u petak strelište u Banatskom Brestovcu, gde su pripadnici ovog klana vežbali gađanje, ali nije isključeno ni da su tu likvidirali svoje žrtve.

Posle otkrića tri vikendice između Loznice i Gornjeg Milanovca u petak je nastavljena pretraga terena oko Banatskog Brestovca. Na ovim mestima, policija pretpostavlja, ekipa Velje Nevolje je držala otete, mučila ih i likvidirala, ali i vežbala gađanje na improvizovanom poligonu. Paralelno se istražuju snimci sa društvenih mreža na kojima se ova ekipa hvali kako odseca glave, jezike neposlušnim pripadnicima svoje grupe, ali i protivnicima.

U vikendicama su otkriveni oružje, otisci i DNK materijal, a forenzičari nastavljaju da istražuju da li je u nađenim tragovima i biološki materijali nestalih. To je zahtevan posao, pogotovo što se pretpostavlja da je Veljina ekipa koristila kiselinu u uklanjanju dokaza.

U okolini Banatskog Brestovca Veljko Belivuk oformio je regrutni centar na imanju sa strelištem nalik na onaj Srpske dobrovoljačke garde u Erdutu. Policija u tajnosti i dalje pretresa svaki delić imanja koje je pristupačno samo najboljim terenskim vozilima jer do njega vodi put kroz kaljugu i blato.

Dilere uhapsili, pa pustili

Jedan stariji meštanin nam je rekao da se desilo i da je čovek u Brestovcu slikao primopredaju droge i to poslao policiji.

- Policija je pohapsila te prodavce droge, ali su ih brzo pustili, tako da moj prijatelj više ne sme da dođe u selo - kazao nam je.

Nedaleko od kanala pripadnici UKP su pretraživali teren kod strelišta za glinene golubove. Pregledom mesta uočene su rupe, ne samo od municije za lovačku pušku nego i od drugih vrsta oružja, tako da nije isključeno da je Belivukova krimi-vojska vežbala gađanje i na tom mestu.

Naoružani operativci UKP sa fantomkama u petak su s jednim od nekoliko uhapšenih u nastavku akcije ušli u Mesnu zajednicu u Brestovcu, gde su dva sata pretraživali prostorije iz kojih su po ulasku policije isterani svi zaposleni.

Saznali smo da su na imanju Velje Nevolje njegovi ljudi vršili obuku za nove "regrute" i mučili one koji su mu stali na žulj. Navodno, Belivuk je u regrutni centar kidnapovane i s džakom na glavi dovodio žrtve koje je potom ubijao, a koje se i dalje vode kao nestale, pa se sumnja da su zakopavani oko kanala u ovom banatskom mirnom mestu.

Meštani su preplašeni nakon vesti da je uhapšen vođa ozloglašene kriminalne grupe ubijao u njihovom kraju, a tvrde da postoje mladi momci u selu koji su radili za njega.

- Ima ovde klinaca koji su zaluđeni navijači Partizana i koje je lako obrlatiti. Čula sam da su za siću obavljali prljave stvari za tog Nevolju. Prebijali su ljude i dilovali drogu za nekoliko stotina evra, ali me to ne čudi jer je selo siromašno, a ta deca su bez mozga i za 100 ili 200 evra bi prodali i svoju majku - rekla je jedna prodavačica iz Brestovca.

Drugi meštanin kaze da je video vise policije nego godinu dana unazad. Kaze da se njihovo mesto strašno promenilo poslednjih godina i prepričava jednu situaciju.

- Jedan moj prijatelj ne sme vise da dođe i posetu kod mene i nedavno mi je rekao: "Gde smem da dođem, to je drogoško mesto" - kaže on.

VELJIN PAJTOS UHAPŠEN U DRUŠTVU TUŽILACA

ZORIĆ: DOŠAO SAM PO KIRIJU ZA MAJČIN STAN

U društvu dva državna tužioca u petak je u Pančevu uhapšen Miloš Đukanović iz Pančeva, navijač Partizana blizak Velji Nevolji. Đukanović se u trenutku hapšenja nalazio u društvu Toma Zorića, sekretara Državnog veća tužilaca i Milice Ljubičić, zamenice Drugog osnovnog javnog tužioca. Takođe, u Pančevu su privedene dve osobe bliske kriminalnom klanu Velje Nevolje i Marka Miljkovića Mareta. U pitanju su Predrag Janković, poznatiji kao Pesko i Marko Milosavljević, javnosti poznat pod nadimkom Bojke. Janković i Milosavljević su produžene ruke Belivuka.

Pre sastanka sa Zotrićem Đukanović je uzeo kovertu s novcem od Filipa Stojića, rođenog brata ubijenog Strahinje Stojića, za kojim je raspisana poternica zbog pokušaja ubistva.

Sekretar Državnog veća tužilaca Tomo Zorić ekskluzivno za Srpski telegraf otkriva detalje hapšenja navijača Partizana bliskog Velji Nevolji Miloša Đukanovića.

- Došao sam sa drugaricom Milicom Ljubičić da se vidim s tim čovekom, koji je zakupio stan kod moje majke - priča Zorić i objašnjava da je, kao i obično, došao zbog naplate kirije.

- Došao sam po kiriju i račune, ne znajući da se radi o kriminalcu, a već u sledećem trenutku ga je uhapsila policija. Ne znam zbog čega niti imam bilo kakve veze s tim - priča on i zaključuje:

- Još uvek sedim u restoranu najnormalnije i nemam veze s bilo čim.

Zamenica Drugog osnovnog javnog tužioca Milica Ljubičić ekskluzivno za Srpski telegraf kaže:

- Prijatelj me pozvao na ručak i ništa više. Dogodilo se hapšenje, a policajci su nam se čak izvinili. Policajci su Đukanoviću čak i u džepu našli račune koje je trebalo da da mom prijatelju Tomi Zoriću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading