POZNATA SUDBINA IVANA KONTIĆA: Posle izjave Višem sudu, čeka ga OVO

Autor: Republika

Hronika

10.12.2020

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivanu Kontiću (30) potvrđen je pritvor koji mu je odredio Viši sud u Novom Sadu dok se skrivao u Crnoj Gori od pravosudnih organa Srbije, koji ga terete za pokušaj ubistva Miljana Mandića 24. avgusta, brutalnim prebijanjem.

RepublikaFoto: MUP Crna Gora
Ivan Kontić

Portparokla suda Jelena Ostojin precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak odlučio da ostane na snazi prethodna odluka o pritvoru.

Kontić je juče saslušan pred sudijom na okolnosti pritvora i bekstva, kojem je rekao da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

On je u utorak izručen iz Crne Gore zbog sumnje da je 24. avgusta premlaćivanjem Miljana Mandića u Novom Sadu, prema oceni tuzilaštva, pokušao da ga ubije, za šta je istraga protiv njega pokrenuta tek 12. septembra.

Kontić će sutra biti priveden na saslušanje pred tužioca u vezi sa krivičnim delom pokušaj ubistva za koje ga tereti, pred kojim će moći da detaljno iznese svoju odbranu, koju je najavio nakon hapšenja u Podgorici.

On je u utorak izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana skrivanja. Nakon toga Ministarstvo pravde Srbije je uputilo molbu za njegovo izrucenje, a on je dao saglasnost da bude izručen.

Mandić je kao oštećeni ranije ispitan u tižilaštvu.

Zajedno sa Kontićem osumnjičeni su u ovom slučaju O. L. i L. V, koji se terete za krivična dela učestvovanje u tuči, odnosno pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Mesec dana su bili u pritvoru, a sredinom okrobra su pušteni da se brane sa slobode.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading