Plač i tuga u porodici poginulog Srbe iz BMW-a: Jedva sam ga očuvao, od 2. godine bio sam mu i otac i majka

Autor: telegraf.rs, republika.rs

Hronika

01.11.2020

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Svakodnevno su se družili, on je od mog sina stariji sedam godina, pa sam mu u šali govorio: "Opet ideš kod tate". Čuo sam da je bio pijan, šta da kažem... Od jutros mi šalje poruke iz bolnice, kaže da mu je žao... Šta da mu radim sada, mome sinu nema pomoći – vajka se otac poginulog

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Smrt dvadesetogodišnjeg Srbe Živkovića koji je noćas stradao u saobraćajnoj nesreći na Bulevaru Nikola Tesle u Nišu, zavila je u crno njegovu porodicu koja živi u selu Gornja Vrežina. Čitavog jutra u njegovu porodičnu kuću stizali su rođaci i komšije da bi utešili njegovog oca Miloša.

- Jedva sam ga očuvao, od druge godine sam mu bio i otac i majka, jer sam se razveo od supruge. Završio je školu, počeo je da radi sa mnom jer se bavim kopanjem bunara. Bio mi je uzdanica, jer mi ćerka živi u Švedskoj, ne mogu da shvatim da treba da ga sahranim – govorio je očajni otac dok su mu se suze slivale niz lice.

Kaže da je Srba sinoć otišao iz kuće kod komšije S. B. koji je i izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao. Kako saznajemo, vozač je u krvi imao 1,21 promil alkohola.

- Moja supruga, njegova maćeha mi je kazala da joj je na polasku rekao: " Odoh kod ženski"... Kako sam je razumeo, kod ovog komšije su došle neke devojke, družili su se, a zatim su odlučili da ih odvezu kući. U povratku je došlo do nesreće, kako sam čuo, taj dečko je vozio brzo, neki kažu i 150 kilometara na sat. Nisam znao ništa do jutros, sestrić me je pozvao i rekao mi da zovem u policiju da vidim šta mi je sa sinom jer su imali nesreću – priča Miloš.

Prema njegovim rečima, Srba se sa komšijom koji ga je vozio intenzivno družio poslednjih godinu dana.

Snimao vožnju u trenutku udesa?

- Čuo sam da je moj sin snimao telefonom vožnju i u trenutku udesa, pokušaću da dođem do tog snimka da dobijem odgovor zašto je stradao - rekao je Miloš Živković.

- Svakodnevno su se družili, on je od mog sina stariji sedam godina, pa sam mu u šali govorio: "Opet ideš kod tate". Čuo sam da je bio pijan, šta da kažem... Od jutros mi šalje poruke iz bolnice, kaže da mu je žao... Šta da mu radim sada, mome sinu nema pomoći – vajka se otac poginulog.

Meštani Gornje Vrežine za S. B. nemaju lepe reči.

- Imao je običaj da divlja tim vozilom, iako nije imao dozvolu. Ja sam svojoj deci zabranjivao da se voze sa njim, ovo me uopšte nije iznenadilo. Koliko sam čuo, bio je i kažnjavan zbog vožnje bez dozvole, ali nije vredelo – kazao je jedan od Miloševih komšija.

Do nesreće je došlo kada je S. B. vozilom BMW usled neprilagođene brzine sleteo na kolovoz i udario u zgradu "Nišauta". Srba, koji je bio na mestu suvozača, je preminuo na licu mesta dok je S. B. zadobio lakše povrede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading