Marko je na smrt prebio majku polomivši joj svaku kost: Evo zašto ubica iz Bogatića još nije osuđen

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

02.10.2020

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Nezapamćen zločin, koji je pre godinu dana uznemirio Mačvu, ali i celu Srbiju, još nije dobio sudski epilog. Marko P. (27) iz Bogatića u psihičkom rastrojstvu golim rukama je ubio majku Desanku (64) i pretukao babu Vericu (87) koja je preminula deset dana kasnije u šabačkoj bolnici.

Foto: Facebook.com
Marko P.

Više javno tužilaštvo u Šapcu je okončalo istragu i Marka P. tereti za krivično delo višestruko ubistvo za koje je prema Krivičnom zakoniku zaprećena zatvorska kazna do 40 godina. On se od hapšenja nalazi u Centralnom zatvoru u Beogradu na psihijatrijskom lečenju.

- Na osnovu psihijatrijskog veštačnja izrečena je mera bezbednosti, obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi. Odbrana je uložila žalbu koja je nedavno odbijena - prenose mediji.

 

Marko je najpre u kući napao majku i baku i izleteo na ulicu gde su za njim izašle i njih dve u nameri da ga smire. Komšije su novinarima opisivale kako je Marko nasrtao i mučki udarao rukama po glavi i telu majku Desanku, dok je ona jaukala i dozivajući njegovo ime i molila da prestane. Kada ju je je oborio na zemlju nastavio je da je udara i skače po njoj dok nije izdahnula. Od silnih udaraca nije bilo kosti na glavi i telu koja nije polomljena.

Baku Vericu, koju je onesvestio jednim udarcem položio je pored mrtve majke kraj klupe ispred komšijinog dvorišta, a potom obilazio oko tela i urlao: "Ja sam Isus, moram da pustim krv!"

Otac je bio na njivi i nije ni slutio kakva se drama odvija kod kuće. Niko od komšija koji su preko plotova iz svojih dvorišta posmatrali krvavi pir nije se usudio da pomogne nesrećnim ženama. Zazirali su od Marka ne samo zato što je bio u rastrojstvu, pričali su kako mu je pena išla na usta, već i što je bio pravi snagator sa nabildovanim telom i snažnim rukama na koje policajci nisu uspeli da stave lisice.

- Dva policajca nisu uspela odmah da ga savladaju. Opirao se, udarao ih, pa su zvali pojačanje. Stigla su još još tri policajca i nekako uspeli da ga obore na zemlju. Vezali su ga sajlom jer su lisice bile "tesne" za njegove snažne ruke. Smirio se tek kada su mu lekari dali injekciju - pričali su očevici novinarima.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branio se ćutanjem. Ni godinu dana kasnije nije poznato zašto je mladić doživeo nervno rastrojstvo i usmrtio dve žene koje su ga odgajile.

 

Porodicu Puzić svi u ulici su poznavali kao čestitu, vrednu i poštenu, a o Marku znaju da je bio natprosečno inteligentan i izuzetno talentovan i nadaren za matematiku i tehničke nauke, pa je upisao i sa visokim prosekom završio Višu elektrotehničku školu u Novom Sadu.

Bio je veliki stručnjak i za informatiku i radio je kao frilenser, ali godinama nije mogao da dobije stalno zaposlenje zbog čega se veoma razočarao i povukao u sebe.

Bio je tih, povučen, nedovoljno prihvaćen od okoline i družio se sa malim brojem prijatelja. Duže vreme je dizao tegove i na društvenim mrežama se hvalio snažnim mišićima, a pažnju je privlačio i dugom kosom koju je najčešće vezivao u rep.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading