U OBRAČUNU U NOVOM PAZARU LIKVIDIRAN BIZNISMEN: Izrešetan vlasnik agencije "Seljo Turs"

Autor:

Hronika

03.10.2020

04:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Revolveraški obračun u centru Novog Pazara u četvrtak uveče oko 19 časova ostavio je za sobom jednog mrtvog i jednog ranjenog, a policija traga za još jednim učesnikom u pucnjavi. Ubijen je Seljatin Janova (52), Albanac, vlasnik auto-prevozničke firme "Seljo turs" iz Prištine. Ranjen je njegov pašenog Esad Š., a policija traga za Džemailom P. (52), koji se sumnjiči da je pucao u Janovu.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
FILM ZLOČINA Počelo je svađom, ubica prilazi žrtvi i puca

- Pašenozi Janova i Esad Š. se nisu najbolje slagali jer se Janova razvodio od supruge i upravo je zbog odlaska u sud došao u četvrtak u Novi Pazar. Posle suda Janova je seo s jednim prijateljem u baštu jednog kafića u naselju Jalija. Tada su do kafića došli Esad i njegov prijatelj Džemail. Esad je pokušao da smiri situaciju između Janove i supruge i da pomogne u deobi imovine - navodi izvor Srpskog telegrafa blizak istrazi.

Umesto mirnog razgovora, došlo je prvo do svađe između Esada i osobe koja je bila u društvu auto-prevoznika iz Prištine.

- Niko nije znao da je Janova naoružan, on je ustao i izvukao pištolj i pucao u noge pašenogu Esadu, koji je, srećom, samo lakše povređen.

- Ispostavilo se da nije samo Janova naoružan, već i vozač automobila koji je dovezao Esada Džemail P. On je prišao Janovi i u njega ispalio nekoliko hitaca. Albanac je pogođen sa najmanje tri metka i preminuo je na licu mesta. Džemail je potom pobegao sa lica mesta i za njim je policija raspisala potragu - navodi sagovornik Srpskog telegrafa.

Iako je, po svemu sudeći, u pitanju obračun zbog neraščišćenih porodičnih i imovinskih odnosa, policija ne odbacuje da iza svega stoje i drugi motivi.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

Upisan u Belu knjigu

Džemail P. se u Beloj knjizi kriminala MUP Srbije početkom milenijuma navodio kao saradnik grupe E. LJ. iz Novog Pazara. Ova grupa se bavila krijumčarenjem droge iz Turske ka zemljama zapadne Evrope. Heroin su iz Turske prebacivali u zapadnu Evropu krijumčarskim kanalima preko Bugarske, Rumunije i Mađarske, drugim kanalom preko Kosova i Crne Gore za Italiju, a treći preko Bugarske i tadašnje Jugoslavije u Hrvatsku. E. Lj. je zbog nedozvoljene trgovine opojnim drogama osuđivan 1991. godine u Beogradu, a stradao je 2006. u toku rada u laboratoriji za preradu narkotika od posledica gušenja hemijskim supstancama.

- Džemail važi za opasnog momka u Novom Pazaru i čoveka sa kojim nema šale. Postoji mogućnost da je on s pokojnim Seljatinom Janovom imao i poslovne odnose, i to će takođe biti jedan od pravaca kojim će istraga ići - navodi izvor Srpskog telegrafa.

Pucnjava se dogodila u četvrtak oko 19 časova dok su ulice Novog Pazara bile pune. Ceo tragični događaj snimile su kamere za video-nadzor s obližnjih zgrada, tako da je policija, zahvaljujući njima, brzo ušla u trag svim učesnicima revolveraškog obračuna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Knezhevich

03.10.2020 06:55

Где је видео-клип?