U KALUĐERICI LIKVIDIRAN VLASNIK NOĆNOG KLUBA: Tri metka u glavu za Rutovićevog kuma

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biznismen Dragan Ristić Čađa (61), vlasnik i suvlasnik nekoliko noćnih klubova i restorana, ubijen je juče oko 8.15 nedaleko od svoje kuće u Kaluđerici. Njemu je napadač ispalio tri hica u glavu pred očevicima, a zatim pobegao do Mirijeva, gde je spalio automobil.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
ULETEO U SAČEKUŠU Dragan Ristić Čađa

Ubica je likvidaciju izveo naočigled dve žene koje su bile u svojim automobilima.

- On je pretekao dva automobila koja su bila ispred njega u Ulici Proleterskih brigada, a zatim otpozadi čuknuo vozilo u kojem je bio Dragan kako bi ga naterao da misli da je u pitanju udes i da bi izašao iz kola. Čađa je ostavio upaljen automobil i izašao napolje i video da je i drugi vozač izašao i da drži pištolj uperen u njega, pa je digao ruke uvis, a ovaj mu je odmah ispalio tri metka u glavu. Čađa je pao na stomak. Ubica je zatim pogledao u šokirane žene koje su bile u svojim kolima i okrenuo pištolj ka njima. Držao ih je nekoliko sekundi na nišanu, a onda pobegao automobilom - kaže za naš list izvor iz istrage.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Mesto ubistva

Na beživotno Čađino telo samo nekoliko sekundi nakon zločina naišao je njegov najbliži komšija, koji nije imao predstavu šta se dogodilo.

- Video sam iz kola da neko leži na putu, a pored njega je bio upaljen automobil i otvorena vrata. Ležao je na stomaku u lokvi krvi, pa sam odmah pomislio da je oboren pešak. Odmah sam to javio policiji. Međutim, čim sam to uradio, čuo sam dve žene iza, koje su bile u svojim kolima, kako viču da je čovek upucan. Izašao sam iz vozila i video da je to moj dobri komšija Dragan - ispričao je za Srpski telegraf očevidac koji je želeo da ostane anoniman.

Ubica je svojim autom očešao vozilo u kojem je bio Dragan kako bi ga naterao da izađe iz kola

Policija i Hitna pomoć stigli su na lice mesta za nekoliko minuta, ali biznismenu nije bilo spasa. Stanovnici Mirijeva su ubrzo zatim prijavili policiji da u njihovom naselju gori neki automobil.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Mesto ubistva

- Ubica je odjurio do Mirijeva i tamo pored puta zapalio svoj folksvagen pasat u šiblju i najverovatnije pobegao drugim vozilom. Vatrogasci su ubrzo ugasili požar, nakon čega su forenzičari u vozilu pronašli pištolj s prigušivačem - otkriva naš izvor.

Ubijeni Ristić odranije je poznat policiji po više krivičnih dela, među kojima su nasilničko ponašanje i držanje nedozvoljenog oružja i osuđivan je dva puta, dok je jedan od njegovih sinova bio na robiji zbog ubistva iz 2008. godine koje se odigralo u navijačkom obračunu, a iz zatvora je izašao pre tri godine.

RepublikaFoto: youtube.com/SuperGodSlayer
Željko Rutović

Rutović ranio Peconija

Dragan Ristić bio je kum Željku Rutoviću, koji je 22. marta 2017. godine ispalio više hitaca ka vlasniku Hepi televizije u hotelu "Prag" i pogodio ga u butinu, zbog čega je osuđen na četiri godine i četiri meseca zatvora.

Rutovićev telohranitelj Nedeljko Mumin dobio je tada 2 godine i 4 meseca zatvora. Rutović je devedesetih godina široj javnosti postao poznat nakon objavljivanja dokumentarca "Vidimo se u čitulji", u kom je, tada kao 30-godišnjak, govorio o saradnji sa ukrajinskom mafijom. On je u vreme objavljivanja dokumentarca 1994, prema policijskoj beloj knjizi bio član "zvezdarskog klana".

Čađa je imao tri sina i dve ćerke, a dva sina juče su celo pre podne provela na uviđaju.

- Ne znam šta se desilo. Svi smo u šoku. Tata je bio dobar čovek i ne znam s kim se svađao - rekao je jedan Draganov sin. On je sa bratom i brojnim prijateljima satima stajao pored mesta zločina i nekoliko puta briznuo u plač, držeći se za glavu u očaju.

Policija ispituje poslovanje pokojnog Ristića, a između ostalog, istražuje i njegovo druženje s jednom poznatom porodicom iz kriminogene sredine i navodno sklapanje poslova u vezi sa drogom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading