Holandska javnost u šoku: Državljani Srbije optuženi za četvorostruko ubistvo

Autor: Espreso, Republika

Hronika

21.09.2020

06:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holandsko tužilaštvo traži doživotnu kaznu zatvora za državljane Srbije Dejana (33) i Denisa A. (32) i njihovog oca Ćamila (59) koji su optuženi za četvorostruko ubistvo na imanju firme koja se bavi prodajom preparata za uzgoj kanabisa u holandskom gradu Enšede, na granici sa Nemačkom.

RepublikaFoto: Police of Netherlands
Otac i sinovi počinili četvorostruko ubistvo

Oni se terete da su 13. novembra 2018. godine likvidirali četvoro ljudi. Kobnog dana stradali su Maks Klasen (62), Tuan Gujen (43), Artur Sargsjan (34) i Maijkel Akfidan (27), a sumnja se da su povod za ubistvo neračišćeni računi u poslovima oko trgovina narkoticima. Sva četvorica likvidirani su u pet minuta i svi su dobili metak u glavu...

Veruje se da je prava meta bio Gujen, jer se i ranije dovodio u vezu sa švercom narkotika. Ostala trojica nisu imala policijski dosije, a veruje se da su Akfidan i Klasen stradali jer su se našli na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Ipak, ostaje nejasno kako su se našli na pogrešnom mestu oko 2 sata iza ponoći, kada se i dogodilo ubistvo.

 

– Postoji sumnja da vlasnik gazdinstva nije isporučio kvalitetno seme konoplje Dejanu A., što je rezultiralo finansijskim gubitkom od nekoliko desetina hiljada evra. Zbog toga je on došao sa ocem i bratom i pucao na sve koji su se tu zatekli – pisali su holandski mediji.

Tužilac koji je zahtevao najstrožiju kaznu za ovaj zločin je u završnoj reči objašnjavao koliko je likvidacija bila surova.

- Oni su ubijeni, kao životinje. Brutalno. Ubicama nije smetalo da trkeljišu beživotna tela, tragali su za novcem - rekao je tužilac prilikom suđenja koje je održano prošle sedmice, prenosi AD.

Naime, jedna od žrtava je kod sebe imala oko 8.000 evra u vreme likvidacije, ali taj novac kasnije nije pronađen.

Holandska javnost kao i članovi porodice sa velikom pažnjom pratile su suđenje srpskim državljanima.

 

Tužilac Aidan van Vin je rekao da sve ukazuje da je bila reč o planiranom zločinu, iako do dana današnjeg nije poznato ko je povukao oroz. I otac i sinovi nisu hteli da otkriju ko je ubica na saslušanju.

- Čak i da ih osude na najviše kazne, to neće umiriti našu bol. To je kao da se neko šali sa nama - rekla je supruga Maksa Klasena.

Presuda trojici državljana Srbije biće izrečena 6. novembra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading