Oteti mladić se ubio zbog Šiptara! Počelo suđenje za prvu otmicu "zemunskog klana"

Autor:

Hronika

18.04.2019

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Bajić, pripadnik "zemunskog klana" koji je osuđen na 35 godina zatvora zbog učešća u likvidacijama, priznao je krivicu za otmicu Novaka Stevanića (20) u avgustu 1997, koji se posle toga ubio. On je do tančina opisao prvu otmicu "zemunaca" koju je izvelo vođa bande Dušan Spasojević uz pomoć policajaca iz Zemuna.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Duća i Kum

- Bio sam u štek-stanu u Bloku 63 kada me je Spasojević pozvao da siđem. U golfu u garaži video sam momka kome su ruke bile vezane. Pored je bio Goran Ristić. Spasojević mi je naredio da čuvam momka, a onda ga tukao pištoljem u glavu i pitao gde su pare. Rekao mi je da mu pridržim pištolj, a onda nastavio da ga gura i davi ga - pričao je Bajić.

Oteti mladić je Spasojeviću rekao gde je u stanu sakriven novac njegovih roditelja, a Šiptar se potom uputio u taj stan, u kom ga je sačekao Mile Luković Kum.

Policajci su Novaka uhapsili i predali Šiptaru, koji ga je tukao tražeći pare. Mladić se na kraju ubio

Prema navodima optužnice, oni su odneli 50.000 evra, 20.000 dinara i oko četiri i po kilograma zlatnog nakita.

- Spasojević mi je rekao da su u otmici učestvovali policajci Milan Radukić, Saša Đajić i pokojni Zoran Vukojević Vuk. Oni su zaustavili auto u kojem je bio Novak, uhapsili ga i predali Spasojeviću. Posle mi je Spasojević rekao da je plen podelio "džukelama", kako je zvao policajce. Nastavili su Novaka da pozivaju telefonom, pretili mu i tražili još novca, pa se na kraju ubio. Dušana je pekla savest zbog toga, rekao mi je da je zapalio sveću za tog klinca - rekao je Bajić.

Policajci maznuli drogu

Bajić je ispričao i kako je policija zaplenila 1.250 grama heroina koji je pripadao Miletu Lukoviću Kumu i Dušanu Spasojeviću, ali je objavljeno da je zaplenjeno samo kilogram, dok je 250 grama nestalo.

Bajić je naveo da je Vukojević bio loš policajac, koji je prodavao drogu za "zemunce", a da se iznenadio kada je saznao da je i Đajić umešan u kriminalne radnje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading