SESTRA BATE ŽIVOJINOVIĆA SE SRUŠILA NA NJEGOV GROB: Pozlilo joj od tuge, otvoreno priznala kako se OGREŠIO o nju!

Autor: M.B. / M.I.

Zabava

30.04.2024

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sestra Bate Živojinovića je otvorila dušu za Republiku, pa priznala sve o njihovom odnosu.

SESTRA BATE ŽIVOJINOVIĆA SE SRUŠILA NA NJEGOV GROB: Pozlilo joj od tuge, otvoreno priznala kako se OGREŠIO o nju!

Foto: ST/Nemanja Pančić, ATA Images

 

 

Danas su premešteni posmrtni ostaci slavnog glumca Velimira Bate Živojinovića, čija je velika želja bila da počiva pored svoje supruge Julijane Lule Živojinović, koja je preminula malo posle njega. Bata je 2016. godine sahranjen u Aleji zaslužnih građana u Beogradu, a danas su ostaci premešteni u selo Koraćica, gde je Živojinović odrastao.

Bati će danas biti održan i parastos u crkvi Svete Trojice. Ekipa portala Republika nalazi se na licu mesta, gde smo zatekli Batinog sina Miljka i Živojinovićevu unuku Dinu.

- Inicijativa za osnivanje Fondacije je došla sa moje strane, pre sedam godina, kada sam se preselila nazad u Srbiju, međutim odlučili smo da sačekamo pravi trenutak da pokrenemo svoje ideje u delo. Ove godine se navršava 90. godina od Batinog rođenja, te smo odlučili da iskoristimo ovaj jubilarni broj koji će obeležiti novo poglavlje.

- Fondacija će imati dve delatnosti: baviće se očuvanjem Batinog lika i dela, a pružaće i podršku mladim generacijama, koje nemaju uvek sredstava da razvijaju svoj talenat u ovoj grani umetnosti. Planirane su razne radionice iz svih oblasti umetnosti vezanih za film, osnivanje Batinog muzeja, kao i dodele stipendija i projekti u kojima će se birati učesnici na osnovu konkursa - objasnila je Dina ranije.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić, ATA Images

 

 

Batina sestra od tetke se, u jednom momentu, srušila na njegov grob, pa krenula da zapomaže na sav glas, što je bilo veoma potresno za sve prisutne:

- Ja sam mislila da mi je Bata rođeni brat. Mnogo mi je drago što je sada ovde, nije mu bilo mesto u Aleji, on je čovek seljak. Prva asocijacija na njega mi je da je najbolji glumac na svetu... Kao brat se poslednji put malo ogrešio, ali to je sve prošlost - priznala je ona.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading