MORAMO DA SE VRATIMO NA POBEDNIČKI KOLOSEK: "Kanarinci" nemaju dilemu - pobeda je imperativ! (VIDEO)


IZVOR: Vladimir Vorih - 22.03.2023 | 22:47


Start prolečnog dela sezone bio je kao iz snova, ali su u psolednja dva duela pokvarili sjajan učinak.

Foto: RFK Novi Sad 1921
MORAMO DA SE VRATIMO NA POBEDNIČKI KOLOSEK: "Kanarinci" nemaju dilemu - pobeda je imperativ! (VIDEO)

Fudbaleri RFK Novig Sada 1921 u prva tri susreta drugog dela šampionata zabeležili su isto toliko pobeda. Redom su pred "kanarincima" padali Trayal u Kruševcu (3:0), Jedinstvo sa Uba (2:0) i veliki rivak RFK Grafičar na beogradskoj "Marakani" (0:2) i činilo se da ekipa iz "srpske Atine", sjajnom serijom možda može stići i do pozicije koja po okončanju ligaškog dela šampionata vodi direktno u srpsku fudbalsku klupsku elitu.

 

Međtum, nakon iznenađujućeg remija na domaćem terenu protiv GFK Slobode iz Užica (0:0), usledio je šokantni poraz na stadionu "kraj Studenjaka" od novobeogradskog Radničkog (0:1) što je prouzrokovalo da se sve klupske strukture posebno usresrede na predstojeći duel protiv Inđije Toyo Tires u kojem se samo pobeda smatra prihvatljivom.

Uoči navedenog susreta klub je organizova okonferenciju za medije na kojoj su se "predstavnicima sedme sile" obratili pomoćni trener Savo Kovačević i jedan od najiskusnijih fudbalera Vladan Milosavljev.

- Očekuje nas još jedna teška utakmica. Ulazimo u ritam gde u deset dana moramo da odigramo tri meča. Dolazi nam u goste ekipa Inđije koja ima kvalitet i koja je odlično igra u gostima, što su potvrdili u prethodnom periodu. Igraju dobro na rezultat. Moramo biti oprezni. Mi ćemo pokušati da se vratimo na pobednički kolosek i ispravimo greške koje smo imali u prethodna dva meča, a to je da postignemo gol - istakao je pomoćnik trenera Branka Žigića.

Foto: youtube.com/printscreen

Detalj sa konferencije za medije

 

Iskusni Milosavljev ističe kvalitet predstojećeg rivala, ali i veruje u uspeh svoje ekipe:

- Inđija je jedna izuzetno kvalitetna ekipa, koja je predvođena odličnim tandemom trenera. Imaju odličan sistem igre. Najopasniji su po krilima i moramo biti oprezni kada je to u ptanju. Kada igraju u gostima oni čekaju svoju priliku iz kontranapada, jer kada su domaćini verovatno se protivnici brane pa ne mogu da to da prikažu i zbog toga igraju mnogo bolje kao gosti. Mi u ovaj meč ulazimo posle poraza koji je iskren da budem morao da se desi, jer smo pre toga imali niz dobrih rezultata od čak osam ili devet mečečva bez poraza, a kada se na sve to doda da nismo primili gol na prethodnih pet utakmica, onda je moralo i ovo da se desi. Verujem u tim, verujem da ovaj tim može da se vrati na pravi kolosek i ostvari trijumf.

 

 

- Prva liga Srbije, 25. kolo:

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) - Inđija Toyo Tires (Inđija)

Stadion: FK ČSK Pivara, Čelarevo

Datum: 23. mart 2023. godine

Početak: 15 časova

Treba napomenuti da je prvi ovosezonski duel dve ekipe na "Toyo Tires Areni" novodsadske ekipa rešila u svoju korist nakon velikog rezultatskog preokreta - 3:2.

 

 

Kada je reč o prvoligaškoj tabeli RFK Novi Sad 1921 trenutno zauzima četvrtu poziciju sa 38 bodova, dok se ekipa Inđij Toyo Tires nalazi stepenicu niže sa tri boda manje.

 

 

 

BONUS VIDEO: