Pravila korišćenja

Korišćenjem ili pristupanjem portalu Republika.rs automatski prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja. Ako koristite bilo koji sadržaj na portalu, smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.

PORTAL REPUBLIKA.RS

Portal Republika.rs sastoji se od sopstvenih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja koji su kreirali posetioci i linkova na spoljne stranice. Republika.rs sadržaje objavljuje u dobroj nameri. Sve sadržaje koristite na vlastitu odgovornost i portal Republika.rs se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem.

AUTORSKA PRAVA  

Republika.rs polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Zabranjeno je neovlašćeno skidanje i korišćenje u bilo koje svrhe tekstova i fotografija koji budu postavljeni na portalu Republika.rs. Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava smatraće se kršenjem autorskih prava portala Republika.rs.

FOTOGRAFIJE

Republika.rs omogućava posetiocima da pošalju svoje fotografije koje će konkurisati za postavljanje foto-galerije portala. To ne znači da se objavljuju sve fotografije koje posetioci pošalju, već samo one koje redakcija portala Republika.rs odabere. Redakcija ima pravo da ne objavi fotografije, bez bilo kakvog dodatnog objašnjenja razloga neobjavljivanja. Molimo vas zato da nam ne šaljete mejlove u kojima tražite takvo objašnjenje jer nemamo zaposlenih koji se bave tim pitanjima.

Autori čije fotografije budu objavljene biće potpisani imenom i prezimenom, ali neće nužno biti obavešteni o postavljanju njihovih fotografija.

Zbog nemogućnosti provere autentičnosti autora fotografije, portal Republika.rs, kao ni izdavač "Medijska mreža" d. o. o. Beograd - Stari grad, ne može da odgovara za verodostojnost autora fotografije, kao ni zbog bilo kakvog eventualnog kršenja autorskih prava na fotografije. Sva odgovornost za fotografije pripada isključivo autorima fotografije ili onima koji su je poslali. Republika.rs fotografije postavlja s dobrom namerom i s pretpostavkom da su oni koji fotografije šalju i stvarni autori.

U slučaju da primetite fotografiju za koju znate da je zaštićena autorskim pravom ili da je autor fotografije pogrešno potpisan, molimo vas da nam se javite na adresu redakcija@republika.rs kako bismo preduzeli neophodne korake u ispravljanju greške.

Portal Republika.rs, odnosno izdavač "Medijska mreža" d. o. o. Beograd - Stari grad, ne postaje vlasnik objavljenih fotografija, ali zadržava pravo korišćenja fotografija u svojim ostalim izdanjima.

LINKOVI I YOUTUBE

Portal Republika.rs sadrži linkove na veb-stranice izvan sopstvenog portala, objavljuje ih u dobroj nameri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala. Republika.rs objavljuje video-fajlove koji su locirani na serverima YouTube.com. Video-fajlovi koji su označeni kao "Related" postavljeni su po automatizmu YouTube softvera, na koji Republika.rs nema niti može da ima uticaja. Samim tim, portal Republika.rs nije odgovoran za sadržaje ovih video-fajlova.

PRIVATNOST

Republika.rs štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri i obavezuje se da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Republika.rs se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila korišćenja portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

PROMENA PRAVILA

Redakcija portala Republika.rs zadržava pravo promene ili modifikacije pravila korišćenja bez upozorenja korisnicima. Redakcija može da obavesti korisnike putem mejla ili objavljivanjem na portalu Republika.rs.

 

 

 

 

štampana izdanja