NAPOKON DOBRE VESTI: Srbija uskoro dobija novi stadion po UEFA standardima - destinacija je svima dobro poznata!

Autor:

Sport

19.04.2024

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pitanje je samo koji rang takmičenja će se igrati na njemu.

NAPOKON DOBRE VESTI: Srbija uskoro dobija novi stadion po UEFA standardima - destinacija je svima dobro poznata!

Foto: printscreen/instagram/RFK Novi Sad

Popularni "kanarinci" su prošle sezone u okviru Prve lige Srbije stigli do plasmana u plej-of, međutim u aktuelnom prvenstvu klub se po stanju na tabeli nalazi u jako teškoj situaciji.

Republika

Sastav RFK Novog Sada 1921 će sa 19 osvojenih bodova ovog vikenda započeti takmičenje u okviru plej-auta, i pred ekipom je jako težak zadatak, skoro pa i nemoguć po pitanju opstanka u ligi. Klub sa "Detelinare" je trenutno na 14 bodova udaljenosti od sigurne zone, pravo čudo je potrebno u predstojećih sedam kola, da bi tim stigao do opstanka.

Što se tiče radova na njihovom stadionu u Novom Sadu, popularna "Detelinara" je u procesu renoviranja, pa je klub svoje domaće mečeve igrao na stadionu ČSK Pivare iz Čelareva. 

Danas su stigle najnovije informacije povodom radova, održan je radni sastanak sa predstavnicima Uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove i Uprave za građevinsku zemljište i investicije na temu finalnih radova na rekonustrkciji stadiona i postavci nove travante površine.

Rok za završetak radova na rekonstrukciji stadiona je 28. jul, iz kluba je potvrđeno da će "Detelinara" ispunjavati UEFA kriterijume za odigravanje međunarodnih utakmica. Najvažniji deo radova je svakako postavljanje nove travnate površine, čiji se početak očekuje ubrzo.

Po stanju na tabeli, RFK će verovatno sledeće sezone biti član Srpske lige Vojvodine, ali će po nekim najavama svoje mečeve napokon igrati u svom domu, pred svojim navijačima, što će svakako biti dodatni stimulans za brzi povratak u prvoligaški karavan.

Novosađani za vikend gostuju ekipi Kolubare iz Lazarevca, meč se igra u nedelju, 21. aprila sa početkom od 20 časova.

BONUS VIDEO: 

 

 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading