SAHRANJEN ROBERTO KAVALI: Supruge i petoro deca NEMI OD BOLA, u suzama se oprostili od slavnog dizajnera (FOTO)

Autor:

Zabava

15.04.2024

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon duge bolesti, čuveni modni dizajner ispraćen je na večni počinak u rodnom gradu.

SAHRANJEN ROBERTO KAVALI: Supruge i petoro deca NEMI OD BOLA, u suzama se oprostili od slavnog dizajnera (FOTO)

Foto: Gianni Pasquini / ipa-agency.net / PA Images / Profimedia, shutterstock

Danas je u Firenci održana sahrana slavnog italijanskog dizajnera Roberta Kavalija, čoveka koji je obeležio decenije u svetu mode. Kavali je preminuo 12. aprila u svom rodnom gradu u 83. godini nakon duge bolesti. Ovaj događaj okupio je njegovu porodicu, prijatelje i poštovaoce mode, ali i bivše supruge.

Naime, na poslednjem ispraćaju Roberta Kavalija okupili su se njegovi naslednici, partnerka Sandra Nilson, bivše supruge, kao i poznate ličnosti iz sveta mode i Italije. Kavali je ostavio iza sebe petoro dece, među kojima su i Kristina, Robin i Danijel Kavali, koji su se takođe bavili modnim dizajnom. Osim porodice, na sahrani je prisustvovala i Kavalijeva prva supruga Silvanela Đianoni, sa kojom je bio u braku od 1964. do 1974. godine, kao i ćerka Kristina Kavali, a od oca se oprostio i njen brat Tomazo koji se retko pojavljuje u javnosti.

Republika

Foto: Gianni Pasquini / ipa-agency.net / PA Images / Profimedia

Sahrana Roberto Kavalija

Inače, nakon razvoda od prve supruge, Kavali je započeo vezu sa švedskim Plejboj modelom Sandrom Nilson, koja je bila mlađa od njega 46 godina. Njihova veza pratila su određene kontroverze i kritike, ali su zajedno ostali do Kavalijeve smrti. Sandra je danas bila neutešna zbog gubitka svog partnera.

Republika

Foto: Gianni Pasquini / ipa-agency.net / PA Images / Profimedia

Sahrana Roberto Kavalija

Kavali je ostavio neizbrisiv trag u svetu mode, a njegov lični život bio je predmet javnog interesovanja. Sa svojom partnerkom Sandrom Nilson, koja je znatno mlađa od njega, proživljavao je javne kontroverze i kritike, ali je njihova ljubav opstala do samog kraja.

Rođen u Firenci, Kavali je postao poznat po korišćenju štampane kože i inovativnih dizajna rastezljivih, peskarenih farmerki. Njegova modna kreativnost i revolucionarni pristup materijalima obeležili su decenije u svetu mode, ostavljajući neizbrisiv pečat na industriju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading