Za kraj "Bajke detinjstva" projekcije u Rakovici

Autor:

Zabava

20.09.2018

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedelja ruskog dečjeg filma „Bajke detinjstva“ zvanično je zatvorena u Centru za kulturu Rakovica.

RepublikaFoto: Beograd.rs
Tokom manifestacije filmove pogledalo više od 3.000 školaraca

- Danas su nam gosti srednjoškolci, a oni će pogledati film koji je prilagođen njihovom uzrastu. Ovo je druga godina održavanja ove manifestacije i hvala svima koji su bili deo projekta, a koji su ljubav prema deci i ljudima prikazali kroz ove prelepe ruske priče. Deca su ove godine imala priliku da pogledaju najbolje animirane ruske filmove i da nauče mnogo toga o ruskoj kulturi – izjavila je Andrea Radulović, zamenica predsednika Skupštine grada .

Ona je izrazila nadu da će ova manifestacija biti organizovana i sledeće godine u Beogradu, a zahvalila se opštini Rakovica, predstavnicima iz Rusije koji su, kako je navela, i ove godine pozvali grad Beograd da učestvuje u ovom važnom projektu.

- Za nekoliko dana, koliko je prikazivanje trajalo, filmove je pogledalo više od 3.000 školaraca iz Rakovice. Deca su imala priliku da vide nešto što nemaju priliku često da viđaju, ali i nešto što ih pokreće da budu bolji ljudi, a što nam je bilo veoma važno – istakao je Vladan Kocić, predsednik opštine Rakovica.

Direktor festivala i kompanije „Vifsaida“ Filip Kudrjašov je naglasio da sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške Grada Beograda, pozorišta „Dadov“ i srpskog odeljenja Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda.

- Siguran sam da će kod dece koja su pogledala neki od filmova, ostati dobrota koju oni nose i predstavljaju – istakao je Kudrjašov.

Događaju je prisustvovala i direktorka Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica Marijana Butulija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading