GLAVNA ULOGA U "POSLEDNJEM STRELCU" NIJE BILA NAMENJENA JEZDIĆU! Lik inspektora Kuruzovića pisan je za OVOG glumca!

Autor:

Zabava

20.03.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novo ostvarenje Darka Nikolića snimljeno je za svega 15-ak dana, a od početka rada na projektu film je pretrpeo razne promene.

GLAVNA ULOGA U "POSLEDNJEM STRELCU" NIJE BILA NAMENJENA JEZDIĆU! Lik inspektora Kuruzovića pisan je za OVOG glumca!

Foto: ATA Images

Akcioni triler "Poslednji strelac" reditelja Darka Nikolića premijerno je prikazan 12. marta u Beogradu, kada je bioskopska publika imala priliku da pogleda priču o inspektoru Nenadu Kuruzoviću, koji nakon smrti supruge uviđa besmisao svog života, provodi dane sa svojim psom Čedom i čita knjige. Sve do trenutka kada se posle decenije provedene u inostranstvu u Beograd vrati njegov neprijatelj Atanasije, poznati balkanski kriminalac koji je umešan u ubistvo supruge Kuruzovića.

Ipak, kako smo saznali, ova uloga nije bila namenjena Jezdiću i prvobitno je trebalo da je igra Ljubomir Bandović. Scenarista Branislav Janković je svojevremeno istakao da je ovu ulogu pisao za Bandovića, te da ga je i sam glumac nakon čitanja scenarija kontaktirao i priznao da mu se dopada uloga i da prihvata da je odigra.

Republika

Foto: facebook.com

Ljubomir Bandović

Scenario mi je naručio Nikola Burovac, kazao mi je da na umu za glavnu ulogu ima Ljubomira Bandovića što mi je mnogo značilo jer je scenaristi mnogo lakše kad zna kome je namenjen, tada njegovu glumu i mimiku unosi u ono što piše. Poslao sam ga Burovcu čim sam ga završio, posle dve nedelje mi je zazvonio telefon, čujem reči: „Ovde Ljuba Bandović, meni se ovo sviđa, ja hoću ovo da igram“. Ubrzo smo se videli, „kliknuli“ smo na prvu, on je zaista fenomenalan lik, razgovarali o svemu i svačemu pa i o nekoj drami, monodrami, duodrami koju bismo mogli u nastavku saradnje da uradimo - rekao je Janković prošle godine.

Međutim, u međuvremenu je došlo do promene i na mesto Bandovića uskočio je Jezdić, koji je trebalo da počne snimanje filma "Boj na Kosovu" Gage Antonijevića, ali je to odloženo. Tako je došlo do zamene glumaca, a "Poslednji strelac" je snimljen za svega 15-ak dana i prikazuje se u odabranim bioskopima širom Srbije.

Republika

Foto: ATA Images

Producent Nikola Burovac

U glavnoj ulozi našao se Nenad Jezdić, koji je istakao da ga je ovaj lik veoma inspirisao.

Svaki glumački izazov podrazumeva saosećanje prema rečima, idejama koje pisac stvori i empatiju sa tim šta pisac hoće da kaže sadržajem. Morao sam da pronađem inspiraciju suštinsku, emocionalnu, a našao sam je u tome što ovaj karakter svodi svoj životni račun. On je ostao sam, život ga je doveo u fazu na emocionalnu razmenu sa psom, verovali ili ne, i tek sa ponekim čovekom. Najizazovnije mi je bilo da dočaram lika koji svoju najizrazitiju emocionalnu razmenu uspostavlja sa psom i sa spomenikom svoje tragično preminule žene. Tu sam našao najveći prostor za igru i radost prilikom rada na ovom projektu. Ta komunikacija mi je bila najinspirativnija - rekao je glumac uoči premijere.

Ipak, prema rečima producenta Nikole Burovca, ni Bandović nije ostao praznih ruku, pa ćemo ga gledati u filmu "Domar" za koji scenario piće takođe Branislav Janković. I ovde je reč o trileru, a sve se odigrava u duševnoj bolnici. Snimanje bi, prema njegovim rečima, trebalo do počne do leta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading