MILOVAN JE SADA SA SUPRUGOM I SINOM! Otkrivamo šta je čuvenom Glogovcu obećao otac na dan sahrane! (FOTO)

Autor:

Zabava

19.02.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sahrana Milovana Glogovca ujedinila čitavu porodicu!

MILOVAN  JE SADA SA SUPRUGOM I SINOM! Otkrivamo šta je čuvenom Glogovcu obećao otac na dan sahrane! (FOTO)

Foto: Privatna arhiva, ST/Nemanja Pančić,ST/Dragan Kadić

Na Starom pravoslavnom groblju u Pančevu sahranjen je Milovan Glogovac, koji je preminuo šest godina nakon što je sahranio sina Nebojšu, a potom i suprugu Milenu.
Otac glumca Nebojše Glogovca sveštenik Milovan Glogovac počivaće pored supruge Milene, koja je preminula ubrzo nakon smrti sina. Bili su u braku od 1968. i izrodili sina Nebojšu i ćerku Bojanu.

 

Foto: St Vladimr LUkić

 

 

Na čelu tužne povorke bili su unuci Milovana Glogovca Gavrilo i Miloš, koje je glumac Nebojša Glogovac dobio u braku s prvom suprugom Minom. Sahrana Milovana Glogovca ujedinila je porodicu, pa su ga na večni počinak ispratili i Nebojšina prva supruga Mina, kao i udovica Milica, mnogobrojna rodbina, prijatelji, kao i Nebojšine kolege glumci.

Foto: St Vladimr LUkić

 

 

Gavrilo, sin Nebojše Glogovca, došao je na groblje s tetkom Bojanom, inače rođenom sestrom pokojnog glumca.


Oproštajni govor održao je sveštenik, kolega i prijatelj pokojnog Milovana Glogovca:


- U knjizi njegovog života piše da se prota Milovan upoznao s Hristom kao dete i ostao s njim večno da živi. Bio je primer nepokleka, odanosti Hristu i pravdi njegovoj. Snaga njegovog primera bila je jača od bilo koje reči. Svojim životom je svedočio Hrista, ne samo životom nego svojom rečju. Dostojanstven i postojan u molitvi, radujući se s radosnima i žaleći s ožalošćenima. Svojim problemima nikada nije hteo da opterećuje druge. Neizmerno se žrtvovao za sve one koji su izbegli sa svojih ognjišta. Sve vreme je prota Milovan nosio u svome srcu Hristovu reč. Vera mu je bila stamenija od hercegovačkog kamena i šira od banatske ravnice. Rastanak s prerano preminulim sinom Nebojšom Milovan i Milena su teško podneli, ali nisu bili neutešni, Gospodu su se molili da se s njim sastanu u carstvu nebeskom. Opelo je održano ispred Hrama Svetog velikomučenika Georgija na Starom pravoslavnom groblju u Pančevu.


Inače, Milovan, otkako je ostao bez naslednika, suočio se s ogromnim bolom i tugom, pa je među bližnjima s uzdahom znao da kaže:


- Umreću od ovolike tuge za sinom, otkako sam ga sahranio, čekam dan da odem kod njega. Obećavam da će tako i biti! 


Milovan je o svom Nebojši uvek govorio s mnogo ljubavi, a u jedinom javnom obraćanju glumčev otac prota Milovan Glogovac opisao je sinovljeve poslednje dane.


- Dok smo mi živi, molitva je veza s onima koji više nisu s nama. Bogu se obraćamo kao prijatelju, kao jednom od nas, koji je prošao kroz ljudske probleme i zbog toga je u stanju da shvati našu bol i tugu. Četrdeset godina sam sahranjivao ljude, i mlade i stare, i decu i pokušavao da im kao sveštenik pružim utehu, dam nadu, očuvam veru. Ali kad se meni desio gubitak, bio sam prepušten samom sebi, morao sam da nađem snagu da očuvam sebe u bolu - ispričao je svojevremeno Glogovac.
Podsećamo, prota Milovan preminuo je u noći između prošlog četvrtka i petka, šest godina nakon smrti sina, čiji odlazak nikad nije preboleo.

Foto: Srpski telegraf, Dragan Kadic

 

 


Milovanova smrt pomirila
sadašnju i bivšu snajku


Prva žena Nebojše Glogovca Mina, s kojom slavni glumac ima dvojicu sinova Miloša i Gavrila, došla je da se oprosti od sveštenika Milovana Glogovca, kao i njegovi unuci. Milica Glogovac, druga supruga Nebojše Glogovca, uplakana je došla na poslednji ispraćaj svekra Milovana. Iako se pričalo da su bivša i sadašnja snajka pokojnog Milovana u lošim odnosima, očigledno da ih je ova tragedija izmirila.

Foto: Srpski telegraf, Dragan Kadic

 

 


Vojin Ćetković se
oprostio od kuma


Od kolega legendarnog glumca Nebojše bio je Vojin Ćetković, kao i scenaristkinja Nataša Drakulić. Vojin je došao u crnini, a suze je krio ispod tamnih naočara, pa se zauvek oprostio od kuma Milovana Glogovca, kojeg je veoma voleo i poštovao za života.

Foto: St Vladimr LUkić

 

 


Milovanovoj ćerki pozlilo
dok su ga sahranjivali


Sestra Nebojše Glogovca, a ćerka pokojnog Milovana Bojana jedva je stajala ispred kovčega. Bleda i ispijena, nije mogla da govori od bola. U trenutku kada su kovčeg njenog oca spuštali u raku, počela je da jeca i tada su je pridržavali članovi porodice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading