POZNATI VREME I MESTO SAHRANE MILOVANA GLOGOVCA: Nebojšin otac počivaće pored svoje SUPRUGE, koja je od tuge UMRLA za sinom!

Autor:

Zabava

17.02.2024

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkriveno gde će i kada biti sahranjen otac Nebojše Glogovca!

POZNATI VREME I MESTO SAHRANE MILOVANA GLOGOVCA: Nebojšin otac počivaće pored svoje SUPRUGE, koja je od tuge UMRLA za sinom!

Foto: ST/Dragan Kadić

Protojerej-stavrofor Milovan Glogovac, otac našeg legendarnog pokojnog glumca Nebojše Glogovca, premio je juče nakon kraće bolesti. Tužan vest došla je samo nedelju dana nakon što je obeleženo šest godina od smrti našeg glumačkog velikana.

Otac Milovan Glogovac, koji je radni vek proveo u Pančevu, biće sahranjen u ponedeljak u ovom mestu. Zaupokojena liturgija služiće se u Beograd, u manastiru Vavedenje u 8 časova, potom i opelo, a zatim će kovčeg biti prenet u Pančevo.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Otac Milovan Glogovac

Opelo i ispraćaj biće održani u Hramu Svetog velikomučenika Georgija na Starom pravoslavnom groblju i počinje u 13 časova, prenosi "Kurir", gde je pre pet godina pokopana Milovanova supruga Milena, koja se upokojila nešto malo nakon Nebojšine smrti.

Milovan Glogovac je rodom iz Dramiševa, a njegova supruga Milena (devojačko Samardžija) je iz Nevesinja. Posle završene osnovne škole upisao bogosloviju "Svetog Save" u Beogradu 1962. godine, a 1968. se oženio Milenom. Iza sebe je ostavio ćerku Bojanu.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić, Tanjug/R. PRelic

Nebojša i Milovan Glogovac

Nebojša je svojevremeno pričao o svom ocu i odrastanju.

- Bilo mi je tek šest godina kada smo se iz rodnog mi Trebinja doselili prvo u Opovo, banatsko selo, gdje smo živeli godinu dana, a onda smo prešli u Pančevo. U Beograd sam prešao kasnije.

Nebojša je često delio anegdote iz svog nemirnog detinjstva, ističući svoju nestašnu prirodu i pokušaje prilagođavanja novoj sredini. Jednom prilikom, majka ga je pronašla pored reke i pomislila da se udavio, što je rezultiralo njegovim susretom sa majčinim nežnim, ali odlučnim odgojem. Ove priče oslikavaju Nebojšinu živopisnu ličnost i ukazuju na to kako je odrastanje u različitim sredinama oblikovalo njegov pogled na svet i ljude oko sebe.

- A ona me tako, široko otvorenih očiju, nežnog izraza, samo gledala… Pa šta i da mi kaže? Zna da ostajemo tu i da mora da se živi dalje. To je bila moja odluka da se prilagodim. Ali ta vrsta prilagođavanja podrazumevala je verovatno i posmatranje i traženje vrsta komunikacije i života u koje sam upao. Mislim da je to u meni formiralo vrstu shvatanja drugih, drugačijih ljudi i načina razmišljanja. A to je jako potrebno za glumu - rekao je Glogovac svojevremeno - prenosi Srpska.info.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading