NASLEDIO SAM LAUŠEV MAČ I ŠTIT: Mladen Sovilj kao HRABRI ratnik u filmu "Heroji"! (FOTO)

Autor:

Zabava

10.02.2022

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priču o Boju na Kosovu, posvećenu svim onim herojima koji nisu opevani u pesmama, snimili smo u nehumanim uslovima, kaže glumac.

NASLEDIO SAM LAUŠEV MAČ I ŠTIT: Mladen Sovilj kao HRABRI ratnik u filmu "Heroji"! (FOTO)

Foto: printscreen/youtube.com

Ostvarenje "Heroji" Gorana Nikolića, emotivni prikaz boja na Kosovu, posvećen svim onim herojima koji nisu opevani u pesmama, doživeće svetsku premijeru na predstojećem 50. Festu. Uloga hrabrog ratnika koji je prolio krv na Kosovu polju i kući se vratio kao heroj, poverena je talentovanom Mladenu Sovilju. Prvi put u karijeri mladi glumac obukao je uniformu ratnika, a zanimljivo je da je od Žarka Lauševića, inače naratora filma, nasledio mač i štit koje je ovaj nosio u filmu "Boj na Kosovu".

Republika

Foto: Contrast studio/Youtube

Žarko Laušević

- Uniforma mi je prijala toliko koliko me je u svakom kadru podsećala zbog čega sam tu, šta branim i za šta se zalažem. Ovaj film bez toga ne bi mogao da postoji - kaže glumac za Srpski telegraf.

 

Reditelj: Prikazali smo Kosovsku bitku iz intimnijeg ugla

Kosovska bitka je najopevanija i najispredanija bitka u kojoj je naša zemlja ikada učestvovala, a priča filma "Heroji" sagledava taj istorijski događaj iz drugačijeg, intimnijeg ugla.


- Ovaj film ima malo drugačiji, intimniji, lucidniji, iskreniji, ljudskiji, ranjiviji odnos prema našoj istoriji, ja sam spreman na najrazličitija mišljenja, i, kako je to inherentno ovoj sredini, podele, kao što bi i trebalo da bude sa bilo kakvim delom koje ima stav - rekao je Goran Nikolić, kojem je ovo dugometražni rediteljski debi.

U "Herojima" njegov junak je jedan od onih o kojima ne postoji pisani trag u narodnim pesmama, a koji su se za srpski narod borili svim srcem do poslednjeg atoma snage. Na putu do svog doma on sreće divljeg dečaka s kojim nastavlja dalje zajedno u potrazi za utočištem. Koliko je snimanje bilo emotivno, toliko je bilo i zahtevno jer je ovo ostvarenje zapravo nemi film. Naš sagovornik kaže: "Sve je bilo najteže."

 

Republika

Foto: youtube.com/PRVA

Žarko Laušević, glumac

- Uslovi su bili poprilično nehumani. Sva sreća da je naša mala i hrabra ekipa koja je dušu ispustila da se ovaj film snimi bila toliko puna međusobne ljubavi i strasti prema filmu, da smo svi te nehumane uslove osvestili tek naknadno, kad smo završili snimanje. To je definicija šta znači biti zaigran i biti u trenutku. E na to sam ponosan. Uvek bih tako s njima - ponosan je Sovilj.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com

Film "Heroji"

Dodaje i da iz svakog projekta nešto nauči i dokle god su to stvari koje ga teraju da ispravi kičmu, da gleda ljude direktnije u oči, a da opet život ne doživljava preozbiljno i pretenciozno, biće prezadovoljan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading