"CECA BI MOGLA DA ZAGLAVI ZATVOR" Direktor produkcijske kuće tvrdi: Umešana je i u RUŠENJE Karleušinog kanala!

Autor:

Zabava

09.02.2024

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Marić je objasnio da bi Svetlana za nepoštovanje zakona mogla i krivično da odgovora.

"CECA BI MOGLA DA ZAGLAVI ZATVOR" Direktor produkcijske kuće tvrdi: Umešana je i u RUŠENJE Karleušinog kanala!

Foto: ST/Vladimir Lukić, E-Stock

Pevačica Svetlana Ceca Ražnatović pre nekoliko dana je otkrila da je dobila na sudu Aleksandra Milića Milija i da su po presudi njih dvoje od sada suvlasnici fonograma nad njenim albumima. Tada se oglasio Milijev advokat, koji je otkrio da spor nije gotov, a pomenuo je i druge autore, koje je Ceca navodno oštetila.

- Grubo su povređena prava ne samo mojih klijenata već i osam drugih autora koji su stvorili tu karijeru, kao što su Doca Ivanković (četiri albuma), Ljiljana Jorgovanović i mnogi drugi - naveo je advokat Milan Jakšić.

Republika

Foto: Youtube/Zvezde Granda

Ceca i Mili9

Sada se oglasio i Vladimir Marić, direktor "Connect network", kuće koja zastupa porodicu pokojnog Dobrivoja Doce Ivankovića. Oni štite prava preko 100 kompozitora (među kojima je i Aleksandar Milić), kao i preko 90.000 autorskih dela.

Vladimir Marić je objasnio da bi Svetlana za nepoštovanje zakona mogla i krivično da odgovora.

- Svetlana na svom jutjub kanalu ima podignute koncerte, uzivo izvođenja, novogodišnje programe i sve što nema veze sa prvim snimkom (fonogram) naših klijenata, na primer Milija, a za tako nešto joj treba autorska dozvola istog, koju ona ne poseduje. Znači bespravno je podigla sadržaj, monetizovala ga... Pravno "interkativno čini delo dostupnim" i tako vrši niz povreda autorskih prava, član 17 ZASP. Usput nisu zaobišli ni KZ 198, 199 Krivični zakon, pa je tako gospodin Mili mogao i krivičnu tužbu da podnese. Član 199 Krivičnog zakona kaže "ko neovlašćeno objavi, snimi, umnoži ili na drugi način javno saopšti u celini ili delimično autorsko delo, interpretaciju, fonogram, videogram, emisiju, računarski program ili bazu podataka kazniće se zatvorom do tri godine". U stavu 2. ovog člana navodi se "ako je delo iz st.1 i 2 ovog člana učinjeno u nameri pribavljanja imovinske koristi za sebe ili drugog učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina - naveo je direktor firme Connect network.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić, E-Stock

Ceca i Karleuša

Direktor Marić je istakao i da bi oštećeni autori mogli da ugase Cecin jutjub kanal, kao i da Ražnatovićkin tim štiti i Aleksandra Radulovića Futu, koji joj je prošle godine ugasio kanal na ovoj platformi.

- Autori mogu oboriti Svetlanin Jutjub kanal jer vlasništvo nad fonogramima nije njeno, pričam u ime naših autora, nego je vlasništvo PGP i ostalih izdavačkih kuća, ali nam to nije bila namera i nismo radikalizovali slučaj, ipak bi bilo sramota da jedna od najvećih balkanskih zvezda nema svoj jutjub kanal. Njen tim štiti i Aleksandra Radulovića Futu i bili su nemilosrdni prema Jeleni Karleuši. Za razliku od njih nama je poslednja opcija digitalna opomena, narodski rečeno rušenje kanala. Ali svako ima svoju politiku poslovanja - istakao je Marić za "Kurir".

Republika

Foto: ATA Images/M.M.

Futa i Karleuša

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading