KOSTINA MAJKA U OVA TRI STANA IMA MILION EVRA! OTKRIVAMO! Roditelji monstruma grčevito žele da sačuvaju svoju imovinu! (FOTO)

Autor: N. V. - E. S. T.

Vesti

17.03.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo u nekretninama na Vračaru i Zvezdari Miljana Kecmanović vlasnički i suvlasnički poseduje oko 200 kvadrata skupog prostora

KOSTINA MAJKA U OVA TRI STANA IMA MILION EVRA! OTKRIVAMO! Roditelji monstruma grčevito žele da sačuvaju svoju imovinu! (FOTO)

Foto: ST/Vladimir Lukić/Tamara Pavišić

Dok su roditelji ubijene dece umirali od tuge za najmilijima, koje je 3. maja u OŠ " Vladislav Ribnikar" hicima iz očevog pištolja usmrtio školski drug Kosta Kecmanović, njegova majka Miljana brinula je kako da sačuva imovinu. Različite su procene vrednosti njenih nekretnina, ali vrlo verovatno da samo tri stana u Beogradu, koje vlasnički ili suvlasnički poseduje, prema cenama na tržištu, vrede oko milion evra.

Dok su roditelji stradalih očekivali da im roditelji Koste, koji se pretvorio u monstruma, iskažu saučešće u neprolaznom bolu, saznali su da oni pokušavaju da izbegnu odgovornost za nezapamćeni zločin. Ujedno, Kecmanovići su očigledno brzopotezno osmislili plan da sačuvaju imovinu, za koju je vrlo upitno kako su je stekli Miljana, kao docent i sudski veštak, i Vladimir, kao radiolog.

Foto: ST/Tamara Pavišić

Stan u Dubljanskoj

 

Tražili notare

Majka monstruma, prema onome što su objavili mediji, obilazila je nekoliko notara da bi prepisala imovinu na druga lica.

- Pojavila se u nekoliko notarskih kancelarija, ali su je u svakoj odbili - preneli su mediji.

Osim majke, i otac dečaka-ubice, prema istom izvoru, tražio je da mu u posetu u pritvoru dođe notar.

BRINULI SAMO O KARIJERI

Roditeljima žrtava, kako su i sami izjavljivali, postalo je jasno da se Kecmanovići nisu bavili lečenjem sina, nego su brinuli o karijerama i statusu, koji je podrazumevao i sticanje imovine i zvanja, na koja su se pozivali čak i u školi kad su tražili ustupke. Jedan u nizu bio je i prebacivanje sina u drugu smenu mimo propisane procedure.

Republika

Foto: ST/Tamara Pavišić

Stan u Marka Oreškovića

 

Živeli su u porodičnom trosobnom stanu u centru grada, kod Beograđanke, u kojem su Kosta i njegova dve godine mlađa sestra odrastali od rođenja do dana masakra. Miljana Kecmanović, prema zvaničnim podacima, na svoje ime samo u Beogradu poseduje tri stana i to na prestižnim i skupim lokacijama na Vračaru i Zvezdari. Ona je pre više godina kupila dvosoban stan u blizini Đeram pijace. Na istoj lokaciji poseduje i garažno mesto. U elitnom delu Beograda, iza Hrama Svetog Save, Kostina majka s bratom ima dvosoban stan, koji vredi čitavo bogatstvo.

Republika

Foto: ST/Tamara Pavišić

Stan u Vojvode Bogdana

 

U srcu gradske opštine Zvezdara ima jedan još veći stan, od skoro 100 kvadrata, koji se na papiru vodi na njenog brata i nju.

Privremena zabrana i na računima u banci

Roditeljima dečaka-ubice privremeno je zabranjeno da koriste novac sa svih računa, privremeno su im oduzeti i gotovina i hartije od vrednosti. Koliko je para u pitanju, zasad nije poznato.

ODGOVORNOST VAŽNIJA OD NOVCA

Sva njihova imovina, odlukom suda, blokirana je, a advokat porodica ubijenih Ognjen Božović, povodom tužbi porodica za naknadu štete zbog smrti dece, objasnio je zašto je sud tako odlučio.

- Ono što znamo i što je činjenica jeste da su Kecmanovići pokušali da prikriju imovinu da bi onemogućili potraživanje tužilaca, zbog čega smo bili primorani da podnosimo predloge za privremenu meru i sud je blokirao imovinu. Iz samih iskaza roditelja zaključuje se da se ovaj postupak ne vodi radi naknade nematerijalne štete, koliko se vodi radi utvrđivanja građansko-pravne odgovornosti - rekao je advokat.

Na sve to, Miljana je posle nekoliko meseci od masakra pokušala da pređe državni granicu s maloletnom ćerkom, ali je vraćena zbog postupaka koji se vode protiv nje i njenog supruga, koji je u pritvoru. Miljana je, navodno, tom prilikom htela da iznese veću količinu novca iz Srbije.

IMOVINA KOJA SE VODI NA VLADIMIRA

- stan na Savskom vencu od 87 kvadrata
- automobil mercedes, 2005. godište

IMOVINA KOJA SE VODI NA MILJANU

- stan kod Vukovog spomenika od 47 kvadrata i parking-mesto na istoj lokaciji
- polovina stana na Vračaru od 57 kvadrata
- polovina stana na Zvezdari od 91 kvadrat
- polovina udela na porodične kuće u Nišu
- polovina pomoćnog objekta od 40 kvadrata u Nišu
- oko 25 ari poljoprivrednog zemljišta, građevinskog zemljišta i njiva u Nišu i okolini Paraćina
- automobil fijat 500, 2017. godište

Pokušali da umanje vrednost

Marina Ivelja, advokat porodice dečaka-ubice, izjavila je nakon jednog od ročišta da je imovina porodice procenjena na 598.500 evra, te je tražila da se parnični postupak po tužbama porodica žrtava obustavi do okončanja krivičnog. Ipak, kako su mediji objavili, ni u jednom od postupaka koji se vodi zbog pucnjave u školi procenitelj imovine nije analizirao nekretnine porodice Kecmanović, pa nije ni zaključeno kolika je vrednost svega što poseduju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (9)

Loading
Tanja

17.03.2024 21:42

Majka najmlađeg masovnog ubice na svetu je vaspitala najmlađeg masovnog ubice na svetu masovnog ubicu ,njih ne zanima niko osim njih samih.Zločin i što naše dece i čika Dragana nema zauvek ih ne dotiče I Zašto majka najmlađeg masovnog ubice na svetu i dalje radi u prosveti? Sestra najmlađeg masovnog ubice na svetu sipala domestos drugarima u sok ! Majka im radi u prosveti?

Odgovori 89 26
Mikica

20.03.2024 14:16

@Tanja - Treba biti objektivan i pošten. "Ribnikar" je škola koju, većinom, pohađaju deca uglednih i bogatih roditelja. Većina njih ima velike stanove, nekretnine po Beogradu ili unutrašnjosti, baš kao i Kostini roditelji. Da li je upitno kako su oni došli do te imovine ili je samo upitno kako su Kostini roditelji stekli svoju imovinu? Sve ostalo, da nisu posvetili dovoljno vremena detetu i su najodgovorniji što je postao monstrum koji je ubio 10 nedužnih osoba, jeste tako.

Odgovori 18 12
Rale

17.03.2024 22:40

Sudite ubici a ne roditeljima mnogo vas ima sto nevide decu po celu sedmicu,ustvari vi naplacijete tragediju svi vi zivite tuda negde pa ste i mnogo alavi i bahati

Odgovori 53 56
Majka

18.03.2024 09:10

@Rale - Roditelje osuditi kao saucesnike u masovnom ubistvu dece 1. Nisu lecili bolesno dete 2. Obucavali su ga u streljani da postane ubica 3. Drzali su u stanu sa psihicki bolesnim detetom arsenal oruzija 4. Ostavili su oruzije i municiju na izvolte poremecenom detetu KRIVI SU I PRED BOGOM I PRED LJUDIMA

Odgovori 71 7