MISTERIOZNA VEZA: Ko je SRPKINJA koja je Stiva Voznijaka "zarazila" ljubavlju prema SRBIJI, Milana je legenda u Americi

Autor:

Vesti

09.12.2023

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stiv Voznijak i veza sa Srbijom

MISTERIOZNA VEZA: Ko je SRPKINJA koja je Stiva Voznijaka "zarazila" ljubavlju prema SRBIJI, Milana je legenda u Americi

Foto: facebook

Godinama pre posete Beogradu, Stiv Voznijak je imao snažnu vezu sa Srbijom zahvaljujući saradnji sa jednom od najčuvenijih Srpkinja u Americi, Milanom Mim Bižić.

Ona je bila nastavnica petog razreda osnovne škole u Pitsburgu i koristila je Epl II kompjuter u svakodnevnoj nastavi, za šta je dobila posebne nagrade.

Voznijak se u više navrata hvalio kako je upravo Mim Bižić prva zainteresovala za Srbiju, a njih dvoje su u redovnom kontaktu još od 1985. godine. Interesantno je da je Mim Bižić predstavila Voznijaka svojim đacima tri decenije pre nego što su američke škole počele masovno da koriste Epl kompjutere.


Mim Bižić - ambasadorka Srbije i prijateljica Stiva Voznijaka



Mim Bižić je poznata kao neko ko godinama promoviše Srbiju i srpski narod u Americi. Ona je bila ključna inspiracija Voznijaku kako u obrazovanju, tako i u ljubaznosti i prijateljstvu. Voznijak je čak dobio srpski pasoš i radi na izložbi Ekspo 2027. godine, što jasno pokazuje koliko je njihova veza duboka i trajna. Mim Bižić je takođe pratila i Operaciju Halijard, te je prilikom posete Srbiji upoznala i predsednika Aleksandra Vučića.



Veza između Stiva Voznijaka i Milane Mim Bižić je primer kako jedno prijateljstvo može da oblikuje i promeni život. Njihova dugogodišnja saradnja i podrška jedno drugom jasno pokazuju koliko je važno negovati odnose sa ljudima koji nas inspirišu i podržavaju.

Njihova priča takođe predstavlja lep primer kako se ljubav prema jednoj zemlji može preneti i na druge ljude, stvarajući tako mostove među različitim kulturama i narodima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading