ČUVAMO SEĆANJE NA MALOG PRINCA! Andrija Čikić nastavlja da živi kroz svoju umetnost - najavljen još jedan veliki koncert posvećen ovom hrabrom dečaku!

Autor:

Vesti

17.11.2023

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dođite na veče muzike u znaku sećanja na Andriju!

ČUVAMO SEĆANJE NA MALOG PRINCA! Andrija Čikić nastavlja da živi kroz svoju umetnost - najavljen još jedan veliki koncert posvećen ovom hrabrom dečaku!

Foto: Facebook

U utorka je održano finalno veče Memorijalnog takmičenja za mlade kompozitore "Andrija Čikić" koje je donelo sjajnu generaciju mladih učesnika, a sećanje na malog Andriju nastavlja da živi kroz muziku i njegovu umetnost.

Nakon uspešno održanog takmičenja u znak sećanja na malog princa, sada je najavljen novi koncert sa istim ciljem - umetnost posvećena Andriji, malom dečaku koji je živeo kao umetnost i koji i dalje nastavlja da živi u svom ritmu.

Suzana Stanković, majka dečaka, objavila je na društvenim mrežama, emotivni poziv na koncert posvećen njenom sinu koji je stradao 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Ispod detaljnog opisa kada i gde će biti održan koncert, podeljena je i jedna od najlepših fotografija Andrije Čikića, na kojoj je upravo mali dečak iza natpisa "Tek na vrhu, vidiš svrhu". Hrabri dečak je definitivno na nekom svom vrhu, zajedno sa drugovima iz škole i njihovim zajedničkim čuvarom, Draganom Vlahovićem.

- Dragi svi, pozivamo vas da u subotu 18. novembra dođete na koncert sećanja posvećen Andriji. Koncert će se održati u koncertnoj sali Centra za kulturu Smederevo. Dođite na veče muzike u sećanje na Andriju - piše u objavi koju je podelila Andrijina majka, Suzana Stanković Čikić.

Kako je navedeno, ulaz je slobodan.

Republika

Foto: andrijacikic.com

 

Andrija Čikić je rođen 5. marta 2009. godine u Beogradu. Interesovanje za muziku je pokazivao od najranijeg detinjstva, a klavir je svirao od šeste godine.

Dobitnik je više prvih nagrada na nacionalnim i međunarodnim muzičkim takmičenjima, kao i dobitnik specijalne nagrade za izvođenje kompozicije "Burgmuller Etude D-dur" 2019. godine. Nastupao je na više koncerata i učestvovao na međunarodnom takmičenju VIRTUOZI V4+, SVIRAMO ZAJEDNIČKIM JEZIKOM. Bio je član nacionalnog žirija koji je ocenjivao izvođače na Dečjoj pesmi Evrovizije, održanoj u novembru 2020. godine.

Pored muzike, voleo je jezike, matematiku, sport, trenirao je tenis. Bavio se i fotografijom i izradom zanimljivih video zapisa. I pored mnogobrojnih angažovanja uvek je nalazio vremena za druženje sa vršnjacima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading