PATRIJARH UZ PESMU STIGAO U ZVORNIK: Poglavar Srpske pravoslavne crkve dočekan uz osmehe (FOTO)

Autor:

Vesti

20.09.2023

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije stigao je u popodnevnim časovima u Zvornik, gde ga je dočekalo nekoliko hiljada vernika okupljenih ispred Starog hrama Rođenja Svetog Jovana Krstitelja.

PATRIJARH UZ PESMU STIGAO U ZVORNIK: Poglavar Srpske pravoslavne crkve dočekan uz osmehe (FOTO)

Foto: spc

 Ovaj hram slavi dva veka svog postojanja, što je poseban jubilej za crkvu i vernike.

Zvuk crkvenih zvona, koja je kralj Aleksandar Karađorđević svojevremeno darovao drevnom sedištu mitropolita zvorničkih, pozdravio je patrijarha.

Ceo grad Zvornik, od najmlađih do najstarijih, dočekao je patrijarha s osmesima, zastavama i buketima cveća. Posebno je bilo impresivno videti stotine dece obučene u narodne nošnje i učenika zvorničkih osnovnih i srednjih škola duž gradskih ulica i u crkvenoj porti, koji su pesmom pozdravljali patrijarha SPC i bacali pred njega cveće i latice ruža.

Foto: spc

 

 

 

 

Patrijarh Porfirije je dočekan toplim i svečanim uvodom, a doksologiju u čast patrijarhu služilo je sveštenstvo arhijerejskog namesništva zvorničkog uz prisustvo episkopa Fotija i pratnje patrijarha. Ovaj događaj će ostati zabeležen u istoriji Starog hrama kao poseban trenutak zajedništva i vere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading