LELEK IZ PRIŠTINE! Kurti zakukao: Zapad radi po nalogu Beograda

Autor:

Vesti

08.06.2023

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da su Sjedinjene Američke Države i Evropska unija pristrasne u razgovorima Beograda i Prištine, tvrdeći da Gabrijel Eskobar i Miroslav Lajčak dolaze sa zahtevima druge strane.

LELEK IZ PRIŠTINE! Kurti zakukao: Zapad radi po nalogu Beograda

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

Kurti je za Asošijeted Pres naveo je da izaslanici SAD i EU za pregovore — Gabrijel Eskobar i Miroslav Lajčak, dolaze sa zahtevima Beograda.

- Dolaze nam sa zahtevima. Sa zahtevima druge strane - rekao je Aljbin Kurti.

Kurti kaže i da zapadne sile ne bi trebalo da povlađuju Beogradu, u kojem vidi, kako kaže, "suštinski problem za nasilje na Zapadnom Balkanu".

Naveo je da su čak i za vanredne izbore u četiri severne opštine sa većinskim srpskim stanovništvom  23. aprila tzv. Kosovo izneverili međunarodni posrednici, jer su , kako je rekao, pozvali na izvršenje izbornih amandmana, ali nisu izvršili pritisak na jedinu političku stranku etničkih Srba da učestvuje u glasanju.

Zato kaže da će mu biti potrebna pomoć međunarodne zajednice da neguje politički pluralizam u etničkoj srpskoj manjini, kako bi se obezbedila "fer konkurencija i demokratska trka za nove gradonačelnike".

- Ne možemo sebi da dozvolimo još jedan proces koji će srpski kandidati bojkotovati par dana pre početka izbora, jer to Beograd nalaže - rekao je Kurti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (4)

Loading
Nataša

09.06.2023 08:08

Kurtiju sad smeta podrška zapada Beogradu, a dok je on imao nije se žalio.

Nataša

09.06.2023 08:11

Kurti će morati da se pomiri sa činjenicom da ne može da radi po svome. Srbija je jaka zemlja koja štiti svoje interese i teritorijalni integritet.

Lenka

09.06.2023 08:11

Sta bi sa mrziteljem Kurtijem? Nije po njegovom pa je udario u kuku i viku... Da nije smesan bio bi tuzan,i zao nam je sto su njegovi mrziteljski i teroristicki napadi pali u vodu!

Nataša

09.06.2023 08:15

Formiranjem ZSO u mnogim stvarima bi se regulisali odnosi i suživot dva naroda na KIM Srbi bi konačno imali normalne uslove života.