REPUBLIKIN RETROVIZOR: Vučić kandidat za Nobela, Novakova šokantna diskvalifikacija, u Crnoj Gori pao dogovor, užasna smrt trudnice i ubistvo u Zrenjaninu

Autor: F.R.

Vesti

13.09.2020

04:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrlo zanimljivih sedam dana je za nama. Počeli smo sa skandaloznom diskvalifikacijom Novaka Đokovića na US openu.Sporazum u Vašingtonu dobio je svoj najsvetliji vrhunac inicijativom da se sprska i američka vlast sa Aleksandarom Vučićem i Donaldom Trampom kao njenim nosiocima, nominuju za Nobelovu nagradu za mir. Na prestoničkom tlu je došlo do promena, prodata je Beograđanka, jedan od simbola glavnog grada naše zemlje. Opozicija u Crnoj Gori je na zajednički dogovor udarila pečat.

Foto: fotomontaža/Tanjug/AP/printscreen
Republikin retrovizor

KANDIDATURA ZA NOBELOVU NAGRADU

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Potpisivanje sporazuma u Beloj kući

Predsednik Aleksandar Vučić mogao bi biti prvi Srbin u istoriji koji je dobio Nobelovu nagradu za mir. Ono što bi do pre samo mesec dana zvučalo kao naučna fantastika sada je realnost. Magnus Jakobson, jedan od najuglednijih poslanika iz zemlje koja je i iznedrila slavnog Nobela, nominovao je u petak aktere istorijskog ekonomskog sporazuma, potpisanog pre nekoliko dana u Beloj kući, za najveće svetsko priznanje.

Opširnije pročitajte ovde.

NOVI STANARI U "PALATI BEOGRAD"

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Beograđanka u sredini panorame Beograda

Marera Properties, jedna od najvećih kompanija na tržištu komercijalnih nekretnina u Srbiji, biće novi vlasnik poslovne kule "Palate Beograd", poznate kao "Beograđanka".

U okviru postupka javnog nadmetanja koji je sproveo Grad Beograd, ćerka firma kompanije Marera Properties dala je najbolju ponudu i sada je u procesu zaključenja kupoprodajnog ugovora.

Opširnije pročitajte ovde.

CRNA GORA PROMENILA VLAST, ALI ĆUD O KOSOVU NIJE

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Mirković
DPS na veče izbora

Svrgnuće DPS-a je na prvu loptu dočekano slavljenički, ali kako dani prolaze, sve je vidljivije da nova većinska koalicija u Crnoj Gori neće prmeniti stav prema Srbiji i Kosovu i Metohiji.

Lideri koalicija "Za budućnost Crne Gore", "Mir je naša nacija" i "Cno na bijelo", koje su na izborima osvojile potrebnu većinu za formiranje vlade, potpisali su Sporazum , a danas su ga javno i predstavili. 

Opšrinije o potpisanim stavkama pročitajte ovde.

RepublikaFoto: youtube.com/Al Jazeera Balkans
Tekst potpisa

Izjava lidera "Crno na bijelo" Dritana Abazovića šokirala je srpsku javnost. Albanac koji je kupio mnjenje svojim kosmopolitskim pristupom naglasio je da u novoj Crnoj Gori posle Milovog pada "nema izlaska iz NATO, nema povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova, nema promene zastave, nema promene himne". 

Opšrinije o potpisanim stavkama pročitajte ovde.

 

UŽASNE TRAGEDIJE:

 

Među najčitanijim vestima protekle sedmice su dva stravična slučaja iz hronike.

POGIBIJA TRUDNICE I MUŠKARCA

RepublikaFoto: facebook.com/Smiljka T.
Smiljka T.

Trudnica u sedmom mesecu Smiljana T. (35) i Predrag G. (41) poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 7.45 na Dobanovačkoj petlji kod Surčina, dok su dve muške osobe sa povredama zbrinute u Zemunsku bolnicu.

Prema prvim informacijama, automobil marke "pežo 308" je podleteo pod šleper. Tom prilikom, udarili su u parkiranu prikolicu, koja je bila u zaustavnoj traci.

Dodatne informacije pročitajte ovde.

IZBOLA MUŽA SA DVA NOŽA PRED KUĆOM, OSTAVILA PETOGODIŠNJU KĆERKU

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Branislav, Stanislava i ćerka

Stanislava M. (41), osumnjičena da je u utorak sa više uboda nožem usmrtila svog, dve godine mlađeg supruga Branislava, programera u zrenjaninskoj uspešnoj programerskoj kompaniji, uhapšena je i određen joj je pritvor u trajanju 48 sati.

O krvavom događaju su svedočile i komšije, a ostalo je pitanje ko će se brinuti o petodogišnjoj kćerki.

Rešenje se našlo, a o tome više pročitajte ovde.

SRAMNA DISKVALIFIKACIJA NOVAKA ĐOKOVIĆA

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak u momentima rasprave sa sudijama

Šta reći? Prvi teniser sveta se nije propisno ni zagrejao, a već je završio svoje takmičenje u na US openu posle nesrećnog slučaja. Srpski teniser je slučajno pogodio lopticom ženu na funkciji linijskog sudije pravo u vrat. Nije vredelo ni njegovo momentalno izvinjenje, ni objašanjavanje sa sudijama da se ne radi o nameri, dok je gospođa doalzila do daha, tako da je prvi favorit na bizaran način završio takmičenje. 

Snimak spornog moment pogledajte ovde.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading