Američki senator Rend Pol: Podržavam ideju da se povuku američke trupe sa Kosova!

Autor: kosovo-online.com, republika.rs

Vesti

11.03.2020

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pol je na svom Tviter nalogu napisao da bi trebalo ohrabriti Kosovo da okrene novu stranicu i sarađuje sa Srbijom na trajnom miru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rend Pol

On je, takođe, napisao da je vreme da se američke trupe posle toliko godina vrate kući.

- Ohrabrujem Kosovo da okrene stranicu i radi sa Srbijom na trajnom miru. Vreme je da posle toliko godina vratimo naše trupe kući - napisao je Pol na svom Tviter nalogu.

Američki senator Dejvid Perdju rekao da američke trupe više od dve decenije pomažu u održavanju mira između Kosova i Srbije.

- Više od dve decenije američke snage pomažu u održavanju mira između Kosova i Srbije. Sada, sa istorijskim napretkom, Kosovo mora da uradi svoj deo i ukine sve carine nametnute Srbiji. Ako Kosovo nije potpuno posvećeno miru, tada bi SAD trebalo da preispitaju svoje prisustvo tamo - napisao je Perdju na Tviteru.

Ovu ideju podržao je specijalni predstavnik za dijalog Beograda i Pritšine Ričard Grenel kao i sin američkog predsednika Donalda Trampa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Branko

11.03.2020 20:19

Nije dobra ideja da umesto njih udju turske trupe. Madjarska je nudila svoje vojnike.